Ричард Маркс пристига със златни хитове

Американската суперзвезда Ричард Маркс пристига за първи път в България на 2 ноември за концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят, оставил дълбока следа в музикалната история с вечните си хитове Hazard, Endless Summer Nights, Right Here Waiting, Now and Forever, ще бъде в София по покана на LOUD CONCERTS и Радио N-JOY. Цената на билетите е от 35 до 80 лв.
Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент, Ричард Маркс влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 г. още с дебютния му сингъл Don’t Mean Nothing, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - от 1987 г. до 1990 г. Richard Marx успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Работи с Барбара Стрейзънд, Кени Роджърс, Сара Брайтмън.
Ричард Маркс има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 г. за песента Dance With My Father.
Ричард Маркс е роден в Чикаго през 1963 г. в семейството на певицата Рут Маркс и Дик Маркс - джаз музикант и основател на Jinglе компания в началото на 60-те години. След като се утвърждава като изпълнител, започва да се занимава и с продуцентство. Напоследък пише и продуцира някои от записите на Натали Коул и Майкъл Болтън.
През лятото на 2006 г. Richard Marx е специално поканен да заеме мястото на китарист в Ringo Starr’s All-Star Band в американското турне на звездната банда. Двамата – Ринго и Ричард, пишат и записват и обща песен, която е включена в първия соло албум на Ринго Стар , излязъл в началото на 2010 г. - Y Not.
През септември 2009 г. пък беше промоцията на последния албум на Ричард Маркс - Emotional Remains. Съпругата му Синтия Роудс е известна с ролите си в култовите филми Dirty Dancing и Flashdance. Синтия е звезда от световна величина. В детството и младостта си се занимава активно със спорт и танци. През 1983-та, на снимките на филма „Да останеш сред живите“, където я е поканил за участие самият Силвестър Сталоун, Синтия се среща с Ричард. Тя е седем години по-възрастна от него, може би затова връзката им не потръгва. Но след две години се срещат отново и любовта им пламва с пълна сила. На 8 януари 1989 г. се женят,. По-късно стават родители на трима синове. Заради тях Синтия оставя киното и се превръща в образцова домакиня.
Следващата спирка в турнето на Ричард Маркс е Москва. Фенклубовете на певеца в руската столица разпространяват вълнообразно новините около предстоящото гостуване.


БЛИЦ

- Каква беше първата ви роля?
- Баща ми Дик Маркс пишеше музика за филми и реклами. Първата ми роля беше да произнеса няколко думички в рекламите, тогава бях само на пет години. Едни от най-известните реклами на баща ми – за дъвки и за Nestlé Crunch, са актуални и днес и се въртят в ефира.

- Най-напрегнатият период в кариерата ви?
- Работата ми като беквокалист на такива знаменитости като Мадона, Уитни Хюстън, Кени Роджърс и Лайънъл Ричи. Беше и отговорно, и много напрегнато наистина.

- Как се свързахте с Лайънъл Ричи?
- Бях на 17. Записах демокасета и намерих начин Лайънъл да я получи. Той веднага реагира и ме покана да се преместя в Лос Анджелис. Там записах беквокалите за You Are, Running with the Night и All Night Long (All Night).

- Дебютният ви албум излиза през 1987-а и се продава в 4 млн. екземпляра. Очаквахте ли такъв успех?
- Не. Албумът водеше класации в продължение на четири месеца, тогава дойдоха и номинациите за „Грами“ и за най-добър рок изпълнител.

- А вторият албум, който издавате, измества по продажби самия Принс!
- Той излезе през 1989 г. и зае първо място в хит парада на албумите Billboard. Плочата бе обявена три пъти за платинена и се продаде в милионен тираж. Същата година направих световно турне.

Станете почитател на Класа