Пускат Анджелина Джоли да снима в Босна

Анджелина Джоли получи отново разрешение да снима филма си в Босна, след като миналата седмица първоначалното й разрешение беше анулирано от местните власти.
"Най-сетне ще можем да възобновим работата по подготовката и снимките в предвидените срокове и на местата, които сме избрали, в района на Сараево и в Централна Босна", заяви изпълнителният съпродуцент на филма Един Саркич.
Той уточни, че снимките на филма в Босна трябва да започнат към 10 ноември и ще продължат петнадесетина дни. Министерството на културата на Хърватско-мюсюлманската федерация анулира преди седмица разрешението за снимките в Босна на филма на американската звезда, на който тя прави дебюта си като режисьор. Босненските власти обаче предприеха действия миналата седмица по молба на местната асоциация "Жените жертви на войната". Те бяха разгневени от интерпретация на сценария в местната преса, според която ставало дума за любовна история между мюсюлманка, изнасилена по време на войната, и нейния мъчител, сръбски военен. Министерството поиска от босненския съпродуцент да му предостави сценария на филма, преди отново да му даде разрешение за снимане.
Лентата разказва любовна история между сърбин и мюсюлманка в началото на войната в Босна (1992-1995) и влиянието на конфликта върху техните отношения.

Станете почитател на Класа