Представиха "Сто часа с Фидел" в София и Пловдив

Нашумялата по целия свят книга „Сто часа с Фидел“ бе представена в София (НДК) и Пловдив (книжарница „Хеликон“) в присъствието на автора Игнасио Рамоне. Организатори на събитието са вестник „Монд дипломатик“ – българско издание, вестник „Дума“, Асоциацията за приятелство „България – Куба“, Националният дворец на културата и посолството на Република Куба в София.
„Сто часа с Фидел“, популярна и с другото си заглавие – „Биография на два гласа", се радва на огромен интерес и е издадена в над 20 страни по света. На български език книгата излезе благодарение на вестник „Монд дипломатик“.
Този разказ от близо 800 страници представлява истинската биография на Фидел Кастро. Книгата е плод на многочасови интервюта с кубинския лидер, направени от световноизвестния публицист Игнасио Рамоне – дългогодишен директор на френския месечник Le Monde diplomatique, понастоящем директор на испанското издание на вестника.
Игнасио Рамоне е роден в Галисия, Испания, но живее и работи във Франция. В продължение на 18 години е директор на „Монд дипломатик“ – най-престижния вестник за геополитически анализи в света. Университетски преподавател е по теория на комуникацията, доктор по семиология и история на културата.

Станете почитател на Класа