Работник откраднал "Макове" на Ван Гог

Вътрешният министър на Египет заяви, че работник от музей в Кайро по всяка вероятност е зад кражбата на картина на Ван Гог, която засрами египетските власти, съобщи агенция "Франс прес"."Има много обстоятелства около кражбата на "Макове", които сочат към факта, че работник в музея е участвал в кражбата или самият той я е извършил", заявява пред официалната агенция МЕНА Хабиб ал-Адли. "Разположението вътре в музея потвърждава това", според Адли. Силите за сигурност продължават да предприемат действия вътре и извън страната, като си сътрудничат с Интерпол и няколко други арабски и чужди служби за сигурност.
Творбата на Винсент ван Гог "Макове", известна още като "Ваза с цветя", бе открадната миналия месец посред бял ден. Ръководителят на сектора за изящни изкуства на министерството на културата Мохсен Шалан и други висши представители са изправени пред съд по обвинения в немарливост заради кражбата.
Холандският шедьовър е оценяван на над 50 млн. долара.
В музея, в който е съхранявано произведението на изкуството, се намира и една от най-значимите колекции в Близкия изток от XIX и XX век.

Станете почитател на Класа