"Май дрийм" за първи път у нас

Българската публика за първи път ще има възможността да се докосне до феноменалното шоу на китайската трупа на хора с увреждания "Май дрийм" на 1 октомври. 38-те танцьори, певци, инструменталисти и актьори ще пренесат зрителите в приказната страна на изтока и китайската култура в зала 1 на НДК от 19,30 ч.
Програмата ще е изпъстрена с вокални, инструментални и хорови изпълнения, модерни танци, балет, драма, инструментална група, народни танци и поеми на различни езици.
Главните актьори на трупата ще представят на публиката своите най-ефектни сцени.
Сред удивителните превъплъщения ще бъде и това в хилядоръкия Бодхисаттва.
Гостуването на трупата у нас и спектакълът "Май дрийм" са част от посланието „Избери да мечтаеш" - напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден. Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена.
Всяка година те изнасят над 150 представления, посетили са повече от 60 държави.
Сред официалните лица, подкрепили изкуството на „Май дрийм", са президентите Бил Клинтън, Герхард Шрьодер и Александър Квашневски.
През 2004 г., с подкрепата на китайското правителство, „Май дрийм" създава благотворителен фонд, като със средствата, заделени от представленията, подпомага други хора в неравностойно положение. Това ще направят и в България. Организаторите на спектакъла ще дарят средства за кампанията на Столична община „В подкрепа на деца с церебрална парализа".

Станете почитател на Класа