Италианци редят изложба в Бургас

Двама съвременни италиански творци гостуват в Бургас със съвместната си изложба “Силата на въображението”. Алба Гонзалес и Лука Бракали са артисти, които използват различен език за изразяване, но вдъхновен от една и съща стимулираща сила.
„Нашата съвместна изложба е едно пътуване навътре и вън от човека. Към тези посоки искаме да добавим и трета – тази да открием и да разкажем за една нова реалност за нас, каквато е българската”, споделят самите творци за експозицията.
Алба Гонзалес е скулптор с над 30 изложби зад гърба си в цял свят. Работи с мрамор, бронз и камък. Той ще представи на бургаските ценители на изкуството 11 свои скулптури, които изобразяват вътрешния човешки свят, в който живеят античните митове и модерното общество.
Лука Бракали е пътешественик, който ловко улавя и заснема най-недостъпните пейзажи на планетата. 121 посетени страни, 10 изложби, автор на 3 книги, многобройни публикации и 40 интервюта, и носител на награди от 2 международни фотографски конкурса, Лука Бракали посвещава двадесетте години пътувания на опознаването на нашия свят, опитвайки се да улови чрез снимките си проблемите на околната среда, свързани с разтопяването на ледовете. Специализира в екстремни репортажи за Арктика и Антарктика.
През 2009 г. Бракали е единственият репортер, който достига географския Северен полюс по време на еко експедиция на ски. Работи с най-важните учени и изследователи на полюса, а от 2008 г. благодарение на своя принос е член на Асоциацията на младите изследователи на полюса. Фотографиите му са изложени в музеи и галерии във Фабриано, Пиетрасанта, Рим и Ню Йорк.

Станете почитател на Класа