Прем Джошуа гостува в Sofia Live Club

Великият Прем Джошуа, легендарният ученик на прословутия Ошо, пристига за трети път в България. Индийският гуру на световната фюжън музика ще гостува на 27 октомври в Sofia Live Club в подлеза с фонтаните на НДК. Индийски ритми, лаундж, музика, комбинирана с фънки звучене, електронни луупове и чист денс бийт доставят огромно удоволствие на слушателите. Световната звезда и неговата група ще представят новия си албум, а по-късно Стоян Янкулов и приятели ще се присъединяват към легендата. Мултиинструменталист и композитор, Прем Джошуа е считан за пионер в областта на световната фюжън музика. Той черпи вдъхновение от древните музикални традиции на индийския континент, остава непрекъснато в контакт с пулса на съвременната западна музикална сцена. Този музикален синтез на индийската класическа, джаз, фънк, етно и транс музика е толкова майсторски и същевременно така игриво смесен, че се превръща в неповторим художествен феномен.

За изключителното си тълкуване на музикалните традиции на Изтока Прем Джошуа е особено почитан в Индия. Музиката му сякаш се докосва до "настроението на момента" и може да се чуе навсякъде - от Хималаите на север до Делхи и Бомбай, а след това на юг до плажовете на Гоа и Керала.

Винаги страстен изпълнител, Джошуа обикаля света с групата си в продължение на почти десет месеца всяка година както у дома - на сцените на Бомбай и Дубай, така и в клубовете на Ню Йорк и Париж. За последните 15 години той споделя подиума с международно признати музиканти от Изтока и Запада, в Индия, Близкия изток, Югоизточна Азия, САЩ, Япония, Израел и в цяла Европа.

Станете почитател на Класа