Шая ЛаБъф носи най-висок доход в Холивуд

За втора поредна година Шая ЛаБъф оглави класацията на сп. "Форбс" за най-доходоносните актьори в Холивуд. За всеки долар, който е бил вложен в него от различни филмови студиа, ЛаБъф е донесъл 81 долара печалба. 24-годишният актьор дължи челната си позиция на блокбастъри като "Трансформърс: Отмъщението" и "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп". Във време на рецесия холивудските студии вече не търсят да наемат актьори, които взимат над 15 млн. долара хонорари само за да се появят във филм, пише "Форбс". Вместо това идеалният вариант е мащабен проект с нископлатени актьори.
Миналата година специалистите на изданието изчислиха, че последните филми с участието на 24-годишния ЛаБъф са донесли средна печалба от $160 за всеки вложен долар. Явно заради кризата тази сума в наши дни се е стопила двойно.
На второ място в класацията е Ан Хатауей с 64 долара. Тази позиция, разбира се, е благодарение на приходите от над един милиард долара в световния бокс офис на хитовия филм с нейно участие "Алиса в страната на чудесата". Успехът на лентата надмина всички
очаквания за печалба. Поредицата филми за Хари Потър са едни от най-високобюджетните продукции, а общите приходи, които са донесли те, са над 5.4 млрд. долара.
Даниел Радклиф се нарежда на трето място в класацията с 61 долара.
В първата десетка влизат още звездата от "Железният човек" и "Шерлок Холмс" Робърт Дауни Джуниър с 33 долара, който заема почетното четвърто място, и Кейт Бланшет на пето, която е донесла 27 долара със "Странният случай с Бенджамин Бътън" и "Робин Худ"
Шеста е Дженифър Анистън с 21 долара, а Мерил Стрийп заема седма позиция с 21 долара.
Звездата от "Карибски пирати" Джони Деп пък е осми с 18 долара благодарение на "Алиса в страната на чудесата" и "Обществени врагове".
Деветото място е за Никълъс Кейдж със 17 долара с филма "Пророчество", който донесе приходи от 184 млн. долара, а бюджетът му бе едва 50 млн. долара.
Десета е любимката на жените Сара Джесика Паркър, позната още като Кари Брадшоу от „Сексът и градът", която е спечелила 17 долара за всеки вложен в нея долар.

Станете почитател на Класа