Алмодовар атакува Бродуей с мюзикъл

„Жени на ръба на нервна криза” (Women on the Verge of a Nervous Breakdown) е заглавието, което ще даде старт на новия сезон на Бродуей, съобщават световните медии. Мюзикълът по едноименния филм на Педро Алмодовар ще се играе в Belasco Theatre, в самото сърце на Times Square.
Помпозната продукция е дело на либретиста Джефри Лейн и на композитора Дейвид Язбек. Актьорският състав естествено е на най-високо ниво – Пати Люпон и Лаура Бенет, носителки на наградата „Тони“, най-голямото признание за звездите на Бродуей. Бартлет Шер, прочутият създател на South Pacific, ще режисира грандиозната постановка.
Предпремиерните спектакли са насрочени за 2 октомври. Месец по-късно галата вече ще се завърти като премиера. Самият Алмодовар благослови идеята и даде зелена улица на екипа. Салма Хайек също дава рамо на мюзикъла, а Пенелопе Круз проведе всички преговори с продуцентския екип на „Линкълн център“.
И други изненади ще има за театралите, които ще се разходят тази есен из Бродуей. В една от постановките ще присъства не кой да е, а самият Ал Пачино. Той ще блесне в премиерата на „Венецианският търговец” на Шекспир, която бе показана през лятото на открито в Сентръл парк, бурно акламирана и от публиката, и от критиката. Ал Пачино е очарован от възможността отново да се потопи в необятния свят на Шекспировите герои, а билетите вече са изчерпани.
Идва ред и на дългоочаквания Спайдърмен, който ще се развихри в суперзрелищен мюзикъл, който струва милиони според журналистите. Именно заради скъпата постановка любимият киногерой досега не е оживял на Бродуей. Знае се, че никак не е лесно да се съберат 50 млн. долара – сумата, без която Спайдърмен не може да оживее така, както са го замислили създателите на мюзикъла. А сред тях е не кой да е, а Боно от U2, режисьорката Джули Теймър, както и актьорите, които са от най-известните на Бродуей. В главната роля ще влезе актьорът Рийв Карни, 19-годишната Дженифър Дамиано ще изиграе Мери Джейн, а Патрик Пейдж ще се превъплъти в злодея Нормън Озбърн. Създателите на спектакъла са убедени, че продукцията ще си върне и ще умножи вложените средства. Все пак Джули Теймър не е случайно явление в шоу бизнеса, нейната предишна постановка на Бродуей „Цар лъв” събра като приходи над 750 млн. долара. Само че дали паякът и лъвът са съизмерими? И дали публиката има все същите вкусове? Нали в театъра възходът и падението вървят ръка за ръка! Особено пък на Бродуей!

Станете почитател на Класа