55 продукции на фестивала "Любовта е лудост"

55 филма са включени в осемнадесетото издание на международния филмов фестивал "Любовта е лудост", който ще бъде открит на 27 август във Фестивалния и конгресен център във Варна. Филмите са създадени от творци от Европа, Северна и Южна Америка и Азия. От тях 12 са в международната конкурсна програма. За първи път ще бъде показана панорама на киното в Словакия. В програмата са включени и две от най-новите български филмови продукции: "Стъпки в пясъка" на режисьора Ивайло Христов и "Още нещо за любовта" на режисьора дебютант Магдалена Ралчева и сценариста Георги Данаилов.
Друг български акцент е панорама, посветена на юбилеите на две знакови фигури в родното ни кино: 90-годишнината на изключителния поет, драматург и сценарист Валери Петров и 80-годишнината на големия актьор Георги Черкелов. Включени са
и две панорами, организирани със съдействието на Руския културно-информационен център – "Чехов в руското кино" по повод 150-годишнината на великия писател и "Цената на мира", посветена на 65-годишнината от победата над хитлеро-фашизма. За тях входът също е свободен. В панорамата "Цената на мира" свои филми ще покажат Гьоте-институт България, както и Полският институт.

Станете почитател на Класа