Горещо от ГЕРБ за новото правителство!

Горещо от ГЕРБ за новото правителство!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че съжалява за Христо Иванов, защото работи с него от месеци. Това се случи по време на брифинг в централата на партията. 

"Ще видим реванша. Ясно казахме, че така както сме работили с ДПС по политики и предлагаме на всички партии това, това е наше право. В същото време, с подобни изказвания ще отидем на избори. Ако всички мислят по този начин и в понеделник го заявят на преговорните екипи, президентът ще каже кога пак отиваме на избори. На реванша още повече ще ни накажат хората", обясни той.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че Корнелия Нинова неведнъж е заявявала, че няма да работи с ГЕРБ, което означава, че те едва ли ще се включат в експертно правителство.

 

 

 

 

"Излязоха всички организации, които бяха на изборите в България и казаха, че изборите са честни, демократични и правилно проведени. Кое е асиметрично в случая да присъства втори", каза той.  

"С колегите от "Възраждане" може да се говори с парламентарната власт, участие в комисии. Казах, че със всички партии трябва да се намери диалог за парламента. Тези две задачи ще вървят успоредно. ИТН гласуваше по евроатлантическите теми винаги с нас и ПП, но техният лидер ще прецени как да действаме. Ако всички говорят като Петков, отиваме на избори и да сме опозиция всички", обясни Борисов, заявявайки, че не отхвърля разговори с ПП, но не може да говори от тяхно име.

Борисов заяви, че държи на думата си, че ГЕРБ няма да влезе в коалиция с ДПС.

"Едно експертно правителство не може да работи като коалиционен формат, но ако се начертаят рамки с тези, които биха били държавници, сме готови да работим с тях", посочи той. 

"Аз не мога да говоря нищо сега, защото не знам кой какво би искал. Скрито или не, всичко което мина през Радев, направи партия. Не съм ги направил министри аз, той ги направи. През другото време управляваха служебни правителства. Какво му е в главата - не знам," каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не е ясно коя ще е първата политическа формация, с която ще се срещнат, защото сега го обявяват и на тях.

 

Станете почитател на Класа