Свиленски каза какъв кабинет ще подкрепи БСП и заговори за бъдещия лидер на Столетницата

Свиленски каза какъв кабинет ще подкрепи БСП и заговори за бъдещия лидер на Столетницата

БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ, БСП няма да подкрепи премиер Борисов.

Това обяви Георги Свиленски от БСП. По думите му обаче трябва да се направи всичко възможно да не се стига до нови избори.

"Няма значение чий ще е мандатът. БСП ще подкрепи програмен национален кабинет. Ако предложат кабинет с министър председател Борисов или Главчев. Трябва да бъдат хора, на които всички имат доверие. Главчев беше пряко свързан с ГЕРБ, няма как да е независим. Като за начало да изберем председател на парламента. Правителството трябва да е експертно", каза Свиленски.

"Давам ви пример - ако се спре помощта за Украйна, повишаване на доходите на гражданите. Има неща, на които държим, ако те бъдат предложени, ще се обсъдят", добави той.

Сутринта Атанас Зафиров също обяви, че биха подкрепили кабинет, стига да не е с министри на ГЕРБ и премиер Борисов. „Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на нашите виждания”. Това заяви Атанас Зафиров от ръководството на БСП.  

"Навсякъде хората ме питат - докога ще ни карате да гласуваме - свършете си работата", каза Свиленски. Той призна, че е почти невъзможно да има обединение на всички леви партии. 

"Единствено ние говорим за права на гражданите за защита на гражданите. Никой не дойде при нас с някакви предложения", каза още той.

Свиленски коментира и дали Нинова трябва да се кандидатира пак за лидер на БСП.

Нинова като един европейски политик пое отговорност за резултата от изборите. Подаде оставка. Нинова бе избрана на пряк избор от членовете на БСП. Те ѝ дадоха властта да управлява БСП. тя след като не е доволна от резултата, който е постигнала, връща обратно този вот към българските социалисти и казва "Другари, ето отново властта е при вас. Изберете си който председател искате".

Тя има право на повторно кандидатиране. Дали ще бъде издигната, дали ще бъде припозната от социалистите, зависи от тях.

Призовавам всички смелчаци, които сега събират подписки, които ходят по студиата, който е толкова силен, който знае, че може да обедини лявото, че може да води БСП, че може да води България по път, който той смята за добре, да излезе да си каже визията за БСП, да си каже визията за България и да се кандидатира на прекия избор, а не да търсят подмолен начин.

Прекият избор е демократична процедура, и който има куража и подготовката, нека се яви за поста. Ако зависи от мен, ще я предложа“, коментира той оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

 
 

Станете почитател на Класа