Пеевски към Радев: Никой няма да промени ценностната принадлежност на България

Пеевски към Радев: Никой няма да промени ценностната принадлежност на България
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.06.2024
  • Share:

 

Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата проявяват политическата им несъстоятелност и безотговорност, предупреждава лидерът на ДПС.

 За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение - много иска, ама не му стиска. 

Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, а ако неудържимо го влече активната политика - да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен. 

Това заявява лидерът на ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците. 

Но, тази “смелост” я знаем - той и неговият кръг се снишиха с подвити опашки, когато осветих плановете им да промушат политическия си проект “Трети март”.  

Радтев много ясно трябва да осъзнае, че България е член на ЕС и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност. 

Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да променят пътя на страната ни. 

Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата проявяват политическата им несъстоятелност и безотговорност, подчертава Пеевски.

Думите му са в отговор на критиките на Радев от днес. "Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, защото много добре знаят, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото, така както си го получиха при опита да отменят 3-ти март като национален празник.
Ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта, защото те са много далеч от евроатлантическите и демократични ценности.
Участието на НАТО във войната в Украйна на всички нива е публична тайна, която все повече става явна. Това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация и от ядрен Армагедон", каза държавният глава пред медии.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа