Димо Гяуров каза истината за горещия картоф "Сребреница"

Димо Гяуров каза истината за горещия картоф "Сребреница"

Фрапантно непознаване на правилата на ООН. Така определи грамата, изпратена от МВнР до представителя на България в ООН по отношение на гласуването за "Сребреница" Димо Гауров, бивш шеф на разузнаването, предава news.bg.

Той подчерта, че самата грама е изпратена само часове преди самото гласуване, което предполага, че не е последна и от края на съгласуването на позицията.

ДАНС обаче трябва да каже дали има или няма намеса и дали има или няма състав на престъпление от глава 1 на Конституцията на България.

Интервюто на Вучич е за вътрешна употреба - да обясни на собствените си граждани за този неуспех на Сърбия на полето на международната дипломация, но сръбският президент е звучал достатъчно убедително, коментира още Гяуров и посочи: "И аз му повярвах."

Димо Гяуров коментира и последния доклад на ДАНС от миналата седмица. Пропагандата на Русия продължава - огромен брой сайтове продължават да работят.

Според него е по-важно обаче да се обърне внимание, че в последните 2-3 седмици преминали през ефира огромен брой съобщения с предупреждения за саботажи по транспортна и икономическа структура. Тези съобщения идват от чужди, предимно европейски разузнавания и контраразузнавания.

"Да не се правим, че не сме доразбрали. Имаме достатъчно основания да се притесняваме", предупреди Гяуров.

По негови думи основна рискова точка са именно обекти от критичната инфраструктура, като визира военните заводи. Все още няма информация за разследванията на серията от взривове във военни заводи у нас.

 

Станете почитател на Класа