Казусът с Лена Бориславова е пределно ясен - едни цинични злоупотреби и данни за престъпление. Тук няма политика

Казусът с Лена Бориславова е пределно ясен - едни цинични злоупотреби и данни за престъпление. Тук няма политика
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.05.2024
  • Share:

Лена Бориславова наруши омертата и написала статус в мрежата. За съжаление пълен с манипулации.

 

По ред:

 

1. Кризисната опорkа, че това е "политическа атака" е абсурдна, защото когато сме започнали разследването за документните злоупотреби, нейната политическа партия #ППДБ бе в интимни взаимоотношения с #Буда и #Пеевски за съставяне на бъдещата #Сглобка, с която ги "изпраха" криминално и политически и ги възкресиха от политическата морга. Търсенето на "политически" мотив в журналистическите ни разследвания е клиширано от ченгеджийските пропагандни щабове твърдение, което се пуска в сила при всяка опасност за изваждането на престъпления или нелицеприятни истини за марионетките на #Статуквото. Откакто съществува "Биволъ", при всички трусове, които сме им причинили повтарят мантрата за "политически" актив от всички възможни страни. Така че по тази логика да сме "обслужили" всички политически сили подред във времето. Такива прецеденти са остатък от комунистическата цензура в начина на мислене на родната плутокрация!

2. Разкритието било "с предизборна цел". Подобна на първата опорка - близнак, която се върти заедно с нея като паразит в логореята на политиците от всички страни, в зависимост от това дали едно разкритие ги обслужва или засяга интересите им. По тази логика при перманентни непрекъснати избори, каквито в България имаме в последните 3 години, разследващите журналисти трябва да излязат в безсрочен отпуск! Подобен термин спрямо разследвания в медиите за политици, особено преди избори, е също остатък от проченгеджийските закони и порядки, насадени в Прехода. Внушението е, че политици, депутати, министри и "вся остлная сволоч" трябва да си ползва едва ли не някакъв богопомазан "имунитет" от това да им бъдат разкривани тъмните или криминални страни от живота. В държавите от евро-атлантическата общност подобно твърдение би звучало налудничаво и невъзможно. Точно в условията на някаква предизборна ситуация медиите особено активно следят да разкрият пред обществеността всичко за личността и дейността на кандидатите да я управляват. Особено в САЩ, където предизборните кампании траят няколко месеца, представяте ли си кандидатите, а и самият президент да са "свещени крави" спрямо журналистически разследвания и медийни публикации? Принципът на прозрачност без граници е основен за мисията на медиите да покажат на публиката в пълен обем всичко, за тези на които ще делегират правото да ги представляват в органите на властта. С една дума - тук сме заразени с измислена посткомунистическа "предизборна" цензура, която бе колективно внушена за комфорта на политическата шайка и нейното възпроизводство. В условията на крайно корумпирана система и зависими медии, заедно с нагласените "избори", резултатът е една масова измама за демокрация с петолъчка под ревера.

Та би ни било интересно да довърши Лена твърдението си и да каже точно чий предизборен интерес обслужваме ние, вадейки на бял свят едни цинични злоупотреби и данни за престъпление на водещи политици /каквито са тя, Кирил Петков и Никола Минчев/? Ние това сме правили през цялата си журналистическа практика и нямаме никакво намерение да обслужваме техния или нечий друг нечистоплътен политически интерес, неизменно свързан с жаждата за власт на всяка цена. Нима всички наши разкрития, върху които те по подразбиране градиха и градят своите "предизборни" кампании срещу опонентите си и предимно довчерашни партньори и съратници Борисов и Пеевски, са направени от тях, а не от нас през годините!? И какъв е точния вододел за политиците на "добро" и "лошо" в журналистиката, освен личния им частен и невинаги чистолътен и почтен интерес? Това, което е тяхната заслуга в сегашната печална действителност, е "изпирането" на корпулентните, съешаване с мафиотския модел, единствено заради пари и власт. Предавайки усилията и надеждите на всички честни и свободни хора в България! 

3. Бориславова чакала с нетърпение "съдебното дело" по казуса с фалшификациите. Ние го чакаме още повече, но с безкрайно биволско търпение, заради досегашната бавна работа на прокуратурата и МВР, защото казусът е пределно ясен, неопровержимо доказуем и важен за цялата ни държава. Без значение от бивши и бъдещи безпринципни #Сглобки с #Мафията, на които Лена и политическия им отбор са корифеи.

4. Лена Бориславова заявява, че "уважава разследващата журналистика". Ние като обект на такова уважение съвсем не усещаме нищо подобно, напротив. Ако това беше поне малко истина, Лена и Кирил щяха да отговорят на простичките въпроси, които им изпратихме официално "С уважение", преди да публикуваме каквото и да е за фалшивите документи и подписи! От техния пресцентър заявиха, че те са уведомени и да чакаме евентуален отговор. Последва тотално мълчание и никакъв опит за контакт дори, при иначе голямата активност за позиция при други теми! Вместо това сме заляти от хейт, клевети и най-гнусни определения, заплахи и обиди от черната им агиткаджийска тролска армия. И това сме изпитвали неведнъж от различни посоки, според казионно управляващата политическа сила в България към момента на наше нехаресване от нея разследване!

Ние, като разследващи журналисти, работещи според професионалните и етични световни стандарти, решихме да им зададем точно по 1 /един/ лесен въпрос, който не изисква голямо мислене и на който може да се отговори лесно и кратко, само с "ДА" или "НЕ". Тъй като до днес, вече 4-ти ден, не сме получили никакъв отговор от Кирил Петков и Лена Бориславова, а вместо това слушаме безумни и цинични политически мантри на кризисния им ПР, ще си позволим да им ги зададем публично и се надяваме все пак да получим адекватен отговор! 

Въпрос към Кирил Петков: 

"Подписвал ли сте се под Протокол от 20.04.2021 г. за разлепване на покани и за свикване на Общо събрание на Сдружение "Да запазим Корал", на което сте официално сменен като управител с Мартин Драгулев?"

Въпрос към Лена Бориславова:

"Получавала ли сте официално пълномощно от Председателя на Сдружение "Да запазим Корал" Атанас Русев да го представлявате?"

Отговорът на тези елементарни въпроси не би трябвало да отнеме повече от няколко минути, нека бъдат часове, защото това е нещо, което не може да се забрави или заличи в паметта на висшите ни политици. За съжаление, до настоящия момент няма такъв отговор, нито от единия, нито от другия. Само ДА или НЕ е достатъчно в случая, а това би било особено важно и за цялата общественост, която има правото да знае истината.

Очакваме все още с търпение недадените отговори на Бориславова и Петков, защото те са важни за ВАС! Не вярваме още преди да бъде направена каквато и да е публикация адвокатите на Лена и Кирил да са ги посъветвали да не дават изявления на журналисти. А ако е така, значи това говори само за себе си!

P.S. И обръщение към Българска национална телевизия. БНТ "Денят започва" - личи ви отдалеч, че не изпълнявате предназначението си да бъдете обективна и обществено-представителна медия, каквато трябва да сте по закон, а сте се превърнали в трибуна на зловредна кризисна политическа ПР манипулация, която еднолично си прокарва изтърканите и обидни опорки чрез вашата трибуна. Не че е сефте, но изглежда срамно отстрани, да знаете!

 

Станете почитател на Класа