Кирил и Лена - мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

Кирил и Лена - мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.04.2024
  • Share:

Измама, измама и пак измама - това е път на Кирил Петков и Лена Бориславова към властта. Лена фалшифицира подписи и подправя документи, Кирил лъже, лъже и пак лъже. Такива шарлатани българската политика не познава досега!

 

 

 

Девет месеца след като е образувано досъдебно производство по чл. 313, ал. 1 от НК, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, прокуратурата не е предприела никакви действия по отношение на замесените лица, които са от висшия ешалон на българската политика и държава.

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение „Да запазим Корал“, съобщават днес от държавното обвинение, в отговор на скандала, който от три дни гърми по всички медии.

Установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията (на Лена Бориславова, която газейки закона осигурява безпроблемното качване на Кирил Петков на министерския пост в служебното правителство на Румен Радев), уведомяват ни от СГП. И дотук! Девет месеца прокуратурата разпитва лица, които имат отношение към извършените действия, прави сравнения на подписи и почерци. И още не са изготвени съдебно-графически и технически експертизи, който да установят доказателства за участие в документни и други престъпления на Лена Бориславова.

А фактите са повече от ясни и те бодат на очи за онези, които искат да ги видят - абсолютно съзнателно Лена Бориславова е извършила документна измама: фалшифицирала е подписи и е внесла фалшиви документи в Агенция по вписванията с определан цел - заемане на висш държавен пост на нейн приближен.

За това престъпление адвокатката Лена трябва да лежи в затвора, а не да става (в последствие) началник на кабинета на премиера и днес да издава морални присъди и да се опитва да влияе на политическите и обществени процеси в страната. Точно Лена и Кирил, който дойдоха на крилете на надеждите за Промяна, Прозрачност и Принципност всъщност се оказват изпечени измамници, които използват и най-безкрупулните начини, за да се доберат до властта. 

И това е било ясно на прокуратурата, когато образува досъдебно производство по чл. 313, ал. 1 от НК,  а девет месеца по късно не успява да извади пред обществото фактите на НЕИСТИНАТА и по този начин да спаси обществото от присъствието на наглите измамници. Защо?

За разлика от държавното обвинение председателят на сдружението „Да запазим Корал“ Атанас Русев извади днес в тв ефира всички сравнения на подписи, номера на принтери и показацялата ТЕХНОЛОГИЯ НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА, извършена от"иконата на Промяната" Лена Бориславова в качеството й на адвокат на бъдещия министър на икономиката Кирил Петков.

Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи, които са фалшиви и всички тези фалшиви документи са вътре с фалшифицирани подписи и невярно съдържание. Всички тези документи са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал“, на което аз съм председател“, обясни простичко Русев.


Е, защо един обикновен гражданин може да извърши цялото това разследване, а на страховитито Държавно обвинение и девет месеца са му недостатъчни, за да излезе с констатация и Възмездието да тръгне по своя път? 

А какво прави ДАНС?

"Отидохме там (в ДАНС) през месец юли, показаха ни набор от документи и започнаха да ни питат дали сме се подписвали или не под тези документи. Всички документи, които ни показаха, там фигурираше моят фалшифициран подпис“, продължи да вади факти за бездействието на органите Атанас Русев.

Естествено изниква въпросът - защо ДАНС и Прокуратурата бавят разследването срещу Кирил Петков и Лена Бориславова?
И изобщо защо Държавното обвинение се държи към двамата като ВИП-персони, за които отговорността пред законите на страната са непознати понятия?

Измама, измама и пак измама - това е пътят на Кирил Петков и Лена Бориславова към властта. Лена фалшифицира подписи и подправя документи, Кирил лъже, лъже и пак лъже. Такива уникални шарлатани българската политика не познава досега!

Скандалът "Корал" не е първото прокурорско разследване, което се занимава с Кирил Петков. През миналата година СРП прекрати досъдебно производство за евентуално съставяне на декларация с невярно съдържание по отношение на отказа му от канадско гражданство преди да стане служебен министър.

Казусът беше обект и на проверки в закритата Специализирана прокуратура и в Софийската градска прокуратура, но те отказаха да образуват разследване срещу Петков. Той датира от 2021 г., когато ГЕРБ подаде сигнал в прокуратурата, че при назначаването си в служебния кабинет на Стефан Янев на 10 май 2021 г. Петков все още е бил и български, и канадски гражданин, което не е декларирал в подадената декларация до президента.

Конституцията забранява на президента, вицепрезидента, депутатите и министрите да имат двойно гражданство.

Петков твърдеше, че не е извършил нарушение, тъй като писмено е декларирал отказа си от канадско гражданство на 21 април 2021 г. Документът, с който канадските власти признават, че той вече не е техен гражданин, обаче носеше датата 20 август същата година.

Конституционният съд го уличи в нарушение на Конституцията, Прокуратурата обаче не намери законови основания за привличане към съдебна отговорност. Тогава Гешев спаси Петков. Защо!

А днес? Кой и защо?

Бориславова пък беше обект на разследване във връзка с договор за правни услуги, предоставени на Българската банка за развитие (ББР) от правната кантора, в която тя е работила преди да влезе в политиката. Случаят стана известен през лятото на 2022 г., но оттогава прокуратурата не е съобщавала актуална информация за хода на делото.

"Затова пък двамата извират по всички медии "с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието", възкликна днес Русев.


Тъжно, но факт - до каква мизерия на съзнанието се докарахме!
С участието на всички държавни институции - от президент, през парламент, Министерски съвет и Прокуратура!

 

 

Станете почитател на Класа