Кирил Добрев: Корнелия Нинова прави простотия след простотия

Кирил Добрев: Корнелия Нинова прави простотия след простотия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.04.2024
  • Share:

„Човек, който не може да постигне единство в собствената си партия, и който води активна война със собствените си структури, няма как да направи ляво обединение. Проблемът не е само в Корнелия Нинова. Проблемът е и във всички около нея, които я подкрепят, докато тя прави простотия след простотия. Аз нямам вендета с Нинова. Аз просто ще я изпратя. Обещал съм да я изпратя.“

Това каза бившият депутат от БСП Кирил Добрев по БТВ.

Той увери, че винаги е бил член на БСП според законите на страната и според устава на партията

„Аз имам една единствена партия. Това, че съм участвал във вътрешнопартийни движения като „Бузлуджа“ и други подобни, аз съм бил винаги един коректив на ръководството на партията. Една партия трябва да има коректив, за да може да спазва линията и да има критика“, уточни той.

По думите му за последните 5 години БСП е загубила две трети от електората си.

„Загубила е абсолютно всички социалдемократи, половината от социалистите и половината от комунистите. Загубила е 100% от младежкия си вот, 50% от вота на така нареченото активно поколение и 50% от вота на пенсионерите. Останали са само тези, които са над 75-годишна възраст. И 14% от тези хора не гласуват за БСП само защото Корнелия Нинова е неин председател“, добави Кирил Добрев.

Заедно с него гост в студиото беше и кандидатът за евродепутат от БСП Александър Симов, който потвърди, че БСП минава през криза и това си личи по резултатите.

„Този процес обаче не може да бъде свързан с едно име, защото от 2021 година насам, на политическия терен постоянно излизаха нови чудотворци. През годините БСП посрещна и доста стрелба в гръб, и доста приятелски огън“, каза още той.

Според него темата за ляво обединение е доста сложна.

„Намираме се в период, в който трябва да получим яснота кой къде е, а не синтез на лъжата. И тогава вече да вървим към обединение“, допълни Симов.

Станете почитател на Класа