Как Радев саботира държавата от скука

Президентът Румен Радев щял да наложи вето на поредния закон. Този път на мушката му е антикорупционният. Който дори не е обнародван в "Държавен вестник".

 

Споделил, че тук не ставало дума за това кой ще назначава ръководния орган, а че не отговаряло на очакванията на българите и здравия разум.

 

Интересно кои българи визира президентът. Не минаха ли месеци обществени обсъждания? И за чии очаквания говори, може би за своите собствени...Не е тайна, че той доста се бе нахъсил да яхне антикорупцията, като си постави марионетка на поста.

 

Не е лошо Радев, докато скучае из мраморните фойета на "Дондуков" 2, да вземе да прочете какви са му задълженията по Конституция.

 

Вместо да лобира за чужди изтребители, да ги "тества" и да открива шивашки фабрики из провинцията, по-добре да бе станал обединител на нацията и да ни представляваше достойно пред света.

 

Понятието "достойнство" обаче явно се разчита от него по друг начин, защото с постоянните си политически коментари, поръчки и уклони към определена партия той отдавна е излязъл от правомощията си. 

 

Та Радев Ветото, както е по-правилно да го наричаме, е добре да се огледа и да прецени - нужно ли е да саботира държавата, само за да си прави реклама, да имитира дейност и да доказва, че е перфиден популист.

 

Какво всъщност работи държавният ни глава вече близо година? Уредник във фондацията на съпругата си? Изпитател на френски изтребители? Лобист на "Грипени"? 

 

Чули ли сте, да речем, изказване на г-н Радев за олигархията, мафията и монополите? Какво мисли за подсъдимите бизнесмени, които "цакат" държавата безогледно посредством огърлицата си от медии? Какво мисли за скандала в Банско и рекета на зелените? А за кръга "Капитал" и обръчите от фирми около ДПС? Важно ли е за него да се ревизират приватизационните сделки? Например сделката за "Техноимпекс"?

 

Лесно е инатливо да връщаш закони и да мърмориш от народняшки позиции. Трудно е да работиш здраво и да говориш по важните теми за обществото.

Станете почитател на Класа