Ал Йо изсипа нова кофа помия върху България и Русия

“10 000 са вече жертвите на руската агресия срещу съседна Украйна”, “Станишев да отиде на работа в любимата си Москва, а Нинова да прехвърли синчето си от САЩ в Русия”, пише Александър Йорданов

 

 

 

 

 

Станало ми е навик. Като отида в друг град най-напред да си купя местен вестник. Така се ориентирам какво вълнува хората в него , какви проблеми решават местните власти. Отскочих до моя роден град Варна. По пътя от София до Варна срещнах десетки джигити – карат като побеснели, безумни изпреварвания, знаци и линии ги нямат за нищо. Намаляват скоростта само там, където знаят, че има радар или стои КАТ. Това аз наричам руско поведение на пътя.

 

Така се „движат” руснаците в политиката – беснеят, преминават всякакви граници и международни ограничения. Дивашка история. Само когато американските катаджии извадят „стоп палката”, наложат санкции и се поусмиряват за известно време. Стигнах до Варна. Наспах се. Станах. Излязох. Купих си вестник „Народно дело”. Направих си кафе и вече чета.

 

Първа страница: „Млади социалисти се погрижиха за представянето ни в Сочи”. И още едно тлъсто заглавие: „БСП ВРЪЩА ДИАЛОГА В ЧЕРНО МОРЕ В ДНЕВНИЯ РЕД НА ЕС”. Подминавам публикации като „Варненка спасява бездомни животни с дизайнерски чаши”, чета спортните страници, успокоявам се, когато разбирам, че Варна, заедно с Кърджали, София, Благоевград и Смолян, са градовете с най-дълга средна продължителност на живота. В София живота на мъжете средно продължава до 76 години и 3 месеца, а във Варна – с година по-малко. Добре съм тогава – имам право на избор: ако искам София, ако искам –Варна. Но Божа работа!


120 „млади социалисти” отишли да вземат участие в Международен фестивал на младежите и студентите в Русия. Там ги разкарват и показват от град на град – та да види местният народ чужди граждани. Ето какво казва след завръщането си в България варненецът Руслан Влаев: „Владимир Путин вдъхва изключителен респект с присъствието си, с думите си, дори и с жестовете си. Уникално е усещането, когато слушаш такъв политик на живо.” Разбирам, че на срещата с младежите Путин бил говорил за „единство и мир”. Циник и тарикат.

 

10 000 са вече жертвите на руската агресия срещу съседна Украйна. Това ли му е „единството и мира”? Руските окупатори превърнаха Крим във военен плацдарм за нападение срещу други съседни държави. Създадени бяха марионетните и непризнати от никого руски псевдодържави Абхазия, Южна Осетия и Приднестровска република.

 

Направен бе опит да се създадат сепаратистки „народни републики” –Луганска и Донецка. В един момент дори заговориха за „Малорусия”. Нагло и варварски бе прегазена украинската граница. Свален бе от руска ракета пътнически самолет. Загинаха 298 души от които близо 100 деца. Повтарям: ДЕЦА! И виновникът за всички тези престъпления се лигави пред БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ с приказки за „единство и мир” на „международен фестивал на младежите и студентите”! Светът не познава такова негодничество от времената на Хитлер и Сталин! Клета, България! Нещастна социалистическа младеж!

 

В материала, пак от първа страница, който разказва как БСП ще „връща сътрудничеството в Черно море” се цитират думите от конгреса на БСП на Сергей Станишев, а именно, че „в Черно море трябва да се върне сътрудничеството.”

 

И нито дума за огромната заплаха за държавите от Черноморския регион, каквато представлява руският военен потенциал в този регион, руските черноморски военни бази, многобройният руски черноморски флот превишаващ многократно отбранителните възможности на останалите страни от региона, ракетите насочени на Запад и на юг, т.е. и към моя роден град Варна.

 

Съобщава се надълго и нашироко, че на конгреса си БСП била приела резолюция „Алтернатива за България”. Каква ще да е тази алтернатива? Кое е обратното, алтернативното, на членството на България в НАТО и ЕС?

 

Защото сега ние членуваме равноправно в най-свободния и проспериращ съюз на света –Европейския съюз, както и в най-силната отбранителна организация – НАТО. Другари сме с още 500 милиона жители на ЕС, свободно пътуваме, работим, учим в 28 европейски държави. Едно семейство сме. НАТО ни дава увереността, силата, спокойствието, куража, че сме сигурни в бъдещето си. Коя тогава е „АЛТЕРНАТИВАТА” , която предлага БСП?

 

Алтернатива може да бъде напускането на ЕС и НАТО и присъединяването ни към Евразийския проруски съюз или оставане в безтегловната зона на псевдонеутралността. Но тогава ще трябва Станишев да си загуби поста си в Брюксел и да отиде на работа в любимата Москва, а Нинова да прехвърли синчето си от САЩ в Русия. Защото и в Русия има университети. Но явно друга ще да е „алтернативата”. За тази друга „алтернатива” социалистите отдавна работят.

 

Тя гласи: България да бъде „троянски кон” на Русия в ЕС и НАТО. Хем да сме в ЕС и НАТО, хем държавата ни да защитава в тези съюзи не своите и съюзните, а руските интереси. Това е алтернативата, която ни предлага БСП и която варненският вестник „Народно дело” в обширен материал пропагандира сред гражданите на Варна, които ще живеят най-малко 75 години и 3 месеца.

 

Хвърлям в кошчето за боклук вестник „Народно дело”. Разчитам, че ние, българите, с Божията помощ, няма да допуснем БСП в управлението на страната, няма да им позволим да си реализират „алтернативата”. Разчитам, че малко са Русланчовците в България. Поздрав от хубава есенна Варна.

 

Станете почитател на Класа