БСП дава на ГЕРБ седмица, за да се справи с шуробаджанащината

БСП изнесе нови схеми на роднински назначения в държавни институции. На фокус този път попаднаха газовите оператори "Булгартрансгаз", "Булгаргаз", Комисията за защита на конкуренцията и Столичната община.
 
"Разполагаме с цялата информация, която касае шуробаджанашки и партийни назначения в държавата по общини, по областни центрове, по предприятия - държавни и общински. И даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещена Изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател Бойко Борисов да се разчистят тези взаимоотношения и тези бакии", каза депутатът от БСП Таско Ерменков.
 
Той изрази съмнения, че именно тези схеми са причина за заведената срещу България европейска процедура по делото "Булгартрансгаз" и дадоха на ГЕРБ седмица срок да изчистят всички роднински назначения, преди БСП да ги обяви публично.
 
В изнесената от БСП информация този път личи имената на депутата от ГЕРБ Снежана Дукова, чийто син Илиян Дуков е член на Съвета на директорите на "Булгаргаз"; председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова, чийто син Александър Ненков също е народен представител от ГЕРБ, както и зам.-кметът на Столичната община Ралица Стоянова, чийто брат Стоян Стоянов е началник "Правен отдел" в КЗК.
 
Реформа на шуробаджанащината
 
"Получили сме около 100-ина сигнала за всички областни и повечето общински града. Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещената изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател да се разчистят тези взаимоотношения или ще продължат по този начин", заяви Ерменков.
 
БСП изнесе нова схема за шуробаджанащината в
 
 
Към момента БСП не обмисля да поиска вот на недоверие срещу кабинета.
 
"По правилно би било не е ли редно министър-председателят да поиска вот на доверие. След всички тези сигнали, които пристигат от цяла България, един министър-председател, който твърди, че може да управлява, че иска да управлява, че има доверието на България, би трябвало да поиска вот на доверие в българския парламент, за да види колко народни представители стоят зад него", поясни друг депутат на червените - Георги Свиленски.

Станете почитател на Класа