„Жертвата” Делян Добрев и герберските котерийни борби

В новините на БНТ казаха, че Делян Добрев подал оставка заради атаките на БСП… Откога на ГЕРБ им пука от опозицията? Това е вътрешен проблем на ГЕРБ, който медии и политици се опитват да прехвърлят на БСП. Шуробаджанащината и корупцията ги представят като резултат от външна атака, едва ли не Добрев е жертва.


Водещата в бТВ Жени Марчева обяви как Делян Добрев постъпил достойно, и посочи Елена Йончева като „лоша”.


Това са нашите обслужващи мейнстрийм медии. От тях нито може да научиш фактите, нито да получиш адекватен коментар, дори да е за тежък скандал.

 

 

Делян Добрев се отказа от имунитета си

 

Роднините на Добрев били зарязали доходен частен бизнес, за да станат „дрийм тийм” в общината…


Само че не е Елена Йончева инициатор на този скандал, както се опитват да го представят. Тя се намеси след като избухна, изреждайки каква шуробаджанащина е в общината в Хасково и как роднини и близки на Добрев заемат ключови длъжности. Хасково се гордее като първенец в санирането.

 

Защо никой не коментира и

не цитира кмета на Хасково Добри Беливанов?

Той излезе с отворено писмо, че стои зад ГЕРБ, но се дистанцира от Делян Добрев. И припомни какво се е случило, което медиите кой знае защо пропускат, а го представят като някаква схватка между Елена Йончева и Делян Добрев.


Сам кметът Беливанов обяснява как се е стигнало до конфликт – отменил „опорочени конкурси за назначения” на 21 септември. На 22 септември, пише кметът, излязла статия, че ГЕРБ му искат оставката. После и „осъдителна декларация” на местния ГЕРБ (виж тук).

 

В следващите дни Делян Добрев се разприказва пред медиите, че кметът всъщност бил човек на БСП, свързан с местния бизнесмен Иван Стаматов. Малко е смешно, защото става дума за кмет, наложен като кандидатура лично от Делян Добрев преди местните избори. И сега същият, който го издига, казва, че въпросният Иван Стаматов, който седял зад кмета, е човек на БСП, който с парите си осигурил гласуването за Тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС в парламента преди години. Което е също смешно, защото тройната коалиция беше избрана с почти квалифицирано мнозинство, тоест не е имало нужда от никакво купуване на депутати. Въпросният Стаматов не е бил никога от БСП, а депутат от Български народен съюз преди повече от 10 години. За него веднага излязоха жълти новини, че бил на почивка в Монако с кмета, че карал „Бентли” и др. – жълтата медийна машина се задейства да обслужи Добрев. Стаматов опроверга това, но никой не разбра (виж тук).

 

Политически интриги на Делян Добрев

приличат на публикации в жълти вестници и изглежда създадоха проблем на ГЕРБ, който Борисов не е искал и не е очаквал. Очевидно Добрев не е срещнал подкрепа от него, защото неговите роднини и приближени, назначени на ключови длъжности в общината подадоха оставки. След тях оставка подаде и Делян Добрев. И започна трагикомедия. Партийни организации на ГЕРБ по места, включително софийската начело с Фандъкова, излязоха с декларации в подкрепа на Добрев. И коалиционният партньор на ГЕРБ Валери Симеонов защити Добрев и призова парламентът да не му приема оставката. В защита на Добрев се изказа във Фейсбук и бившият коалиционен министър Петър Москов.


Така политически скандал се превърна във водевил. Сега Борисов като добрият баща ще сдобрява герберските котерии, които са се скарали за кокала.

Станете почитател на Класа