Борисов за избора боен самолет за бедни.....

Отнасям се с голямо уважение към Румен Радев, но той вече не е шеф на ВВС, а президент на всички българи. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриването на офиса на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в София, съобщава „Фокус". „Казва, че искам да проваля или сме подвластни на лобисти, а аз не съм. За 1 месец едно служебно правителство направи сделка за поне 3 млрд. 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни. Дали сме на парламента да провери дали това са единствените два изтребителя.

 

 

Боен самолет за бедни.....

 

Няма някой, който да каже, че един F-16 да речем или други самолети да не са също участници в този конкурс. Не са втора ръка, защото има и нови. Като са по-скъпи има едни „ пък за 20 млн. евро. Защо не вземем тях? Защо изведнъж се хвърлихме на най-скъпите самолети? Когато правим обществени поръчки, какви взимаме? Шкоди, Фолксвагени", коментира Борисов.

Отнасям се с голямо уважение към Румен Радев, но той вече не е шеф на ВВС, а президент на всички българи. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриването на офиса на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в София, съобщава „Фокус“. „Казва, че искам да проваля или сме подвластни на лобисти, а аз не съм. За 1 месец едно служебно правителство направи сделка за поне 3 млрд. 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни. Дали сме на парламента да провери дали това са единствените два изтребителя. Няма някой, който да каже, че един F-16 да речем или други самолети да не са също участници в този конкурс. Не са втора ръка, защото има и нови. Като са по-скъпи има едни „Скорпион“ пък за 20 млн. евро. Защо не вземем тях? Защо изведнъж се хвърлихме на най-скъпите самолети? Когато правим обществени поръчки, какви взимаме? Шкоди, Фолксвагени“, коментира Борисов. По думите му Чехия и Унгария не са платили като нас 1,3 млрд. за американски централи, 1,2 млрд. за „Белене“ само миналата година. „Ако не ги бяхме платили с тези 3 млрд., щяхме да купим самолетите. Ще вземем самолети, но моряците искат и кораби. Когато дойде първото правителство на власт, купихме „Спартан“, платихме „Пантер“, „Кугър“. Даже два еърбъса платихме правителствени. От къде да вземем повече? Искам да ги купим днес и ще опоскаме целия фискален резерв, само че това се наблюдава от тези, които очакваме да ни поканят в чакалнята на еврозоната. В същото време ЕК разработва цял план, по който може да бъде финансирана отбраната. Ние бързаме веднага да платим тези 3 млрд.“, добави премиерът. Той подчерта, че тези „Грипен“-и са без въоръженията. „Веднъж купувахме едни „Спартан“-и без нищо, едни „Кугър“-и без въоръжения. Мога да хвана бас, че „Грипен“ са без въоръжение. На въпрос колко време ще отнеме връщането на процедурата по избор на самолет на ниво "оферти", премиерът отговори: „Не се занимавам с оферти. Не съм лобист и не мога да кажа, че за 1 месец мога да направя подобно нещо. Който може, го направи“.

 

 

По думите му Чехия и Унгария не са платили като нас 1,3 млрд. за американски централи, 1,2 млрд. за „Белене" само миналата година. „Ако не ги бяхме платили с тези 3 млрд., щяхме да купим самолетите. Ще вземем самолети, но моряците искат и кораби. Когато дойде първото правителство на власт, купихме „Спартан", платихме „Пантер", „Кугър". Даже два еърбъса платихме правителствени.

 

От къде да вземем повече? Искам да ги купим днес и ще опоскаме целия фискален резерв, само че това се наблюдава от тези, които очакваме да ни поканят в чакалнята на еврозоната. В същото време ЕК разработва цял план, по който може да бъде финансирана отбраната. Ние бързаме веднага да платим тези 3 млрд.", добави премиерът. Той подчерта, че тези „Грипен"-и са без въоръженията.

 

„Веднъж купувахме едни „Спартан"-и без нищо, едни „Кугър"-и без въоръжения. Мога да хвана бас, че „Грипен" са без въоръжение. На въпрос колко време ще отнеме връщането на процедурата по избор на самолет на ниво "оферти", премиерът отговори: „Не се занимавам с оферти. Не съм лобист и не мога да кажа, че за 1 месец мога да направя подобно нещо. Който може, го направи".

 

Станете почитател на Класа