Промени в правителството след протеста на 11-и?

Промени в правителството!  Министри ще изгубят креслата си!
За това алармират висши администратори във властта.
 
Досега няма официални сигнали от премиера.
 
Противоречията в кабинета личат през последните 8 дни и публично.
 
Само 1 от 4 вицепремиери не беше поканен за срещата с Макрон и това е Валери Симеонов, който в отговор поиска разваляне на приватизацията на БМФ от близкия до министър-председателя олигарх Кирил Домусчиев.
 
Нещо повече, другият вицепремиер от патриотите Красимир Каракачанов предизвика ГЕРБ като поиска и военните, на които е министър, да получат заплати като учителските, които предстои да се увеличт.
 
Слуховете в София са за опит на Борисов да се отърве от патриотите, към които се води и министерството на икономиката.
 
Според отлично осведомени източници от Вашингтон, откъдето са поискали премиерът категорично да се откаже от ДПС, но той оневини Доган за Цанков камък и даде 20,8 млн.лв. подарък на общините, управлявани от тази партия, е поискано съдействие или направо посредничество социалистите да подкрепят правителството, което няма как да стане на този етап и без предсрочни избори.
 
Смята се, че протестът на 11 септември, който се подготвя, може да послужи на управляващите като повод, като катализатор за процесите, твърдят наблдатели.
 
С бума на престъпността, спрените де факто еврофондове, липсата на чужди инвестиции – спадът им спрямо миналата година е 50%, а през 2016 г. беше 60% спрямо рекордно ниската 2015 г. е очевидно преддверието на политическа криза.
Близостта с Ердоган, който е все по-недолюбван от Брюксел и Берлин, пък ни лишава от международна подкрепа, добавят анализаторите.
 
Което е видимо по обидното усвояване на еврофондове и секналите инвестиции.
 
Както и по неуспеха за постигане на резултат от посещението на Макрон, от което се очакваха инвестиции във военното ни производство, каквито той подписа със съседна Румъния ден по-рано.
 
Промени в правителството със сигурност няма да успокоят нещата, а ще налеят масло в огъня с официално признание, че нещата не вървят.

Станете почитател на Класа