Комуникационната стратегия на България за ЕС на стойност 900 хил. лв.

Министерският съвет одобри Работната програма на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2017 г. Общият бюджет за изпълнението й възлиза на 900 000 лв. За изпълнението на Националния план по програмата са предвидени 360 000 лв., а за Международния план – 540 000 лв.

 

В Националния план на Работната програма са включени дейности, които ще бъдат осъществени с цел последователно провеждане на правителствената политика за повишаване информираността на българското общество за ролята и приоритетите на Европейския съюз.

 

Акцент ще бъде поставен върху комуникационни инициативи, популяризиращи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и насърчаващи партньорството в процеса на вземане на решения в ЕС.

 

В Международния план дейностите са насочени към изпълнение на дългосрочните приоритети на страната ни в областта на външната политика, включително утвърждаване на положителния образ на България като член на ЕС и популяризиране на активното й участие в разработването и осъществяването на политиките на Съюза с акцент върху пълноправната интеграция на страните от Западните Балкани и задълбочаване на сътрудничеството със страните от Източното партньорство.

Със същото решение е приет и отчетът за изпълнение на Работната програма за 2016 г.

Станете почитател на Класа