Изслушват трима министри пред комисията за НДК

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов ще бъдат изслушани днес (11 юли) по време на първото заседание на временната парламентарна комисия за Националния дворец на културата.

 

Комисията беше създадена по инициатива на БСП и целта ѝ е да установи фактите и обстоятелства при разходването на средствата, предоставени целево на НДК за подготовка на председателството.

 

Председателят на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ обясни, че вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде изслушан, защото по негово време е станало първото увеличаване на капитала на НДК.

 

Засега не е предвидено изслушване на бившия изпълнителен директор на двореца Мирослав Боршош.

 

Комисията беше създадена на 29 юни за срок от един месец.

 

Миналата седмица, членовете ѝ приеха вътрешни правила и пътна карта за работата ѝ. Засега е предвидено до края на месеца да се проведат три заседания.

 

След изслушването на представителите на изпълнителната власт, на следващо закрито заседание, комисията ще се запознае с хода на започналите проверки на ДАНС, прокуратурата и всички контролни органи във връзка с ремонта на НДК.

 

На последното заседание трябва да се приеме доклад, който да бъде внесен до 30 юли в пленарната зала.

Станете почитател на Класа