Димитър Главчев: Демокрацията ми отне косата!

Отминалите абитуриентски балове предизвикаха умиление и у шефа на Народното събрание – Димитър Главчев. Носталгията накарала политика да се разрови надълбоко в семейните албуми и да сподели с приятелите си в социалните мрежи част от младежките си фотоси.

По-любопитни от кадрите са единствено коментарите, които Главчев отправя към своите бивши съученици, тълпящи се на рояци да го засипват с комплименти, че все още е толкова жизнен и младолик. Повечето на майтап го засягат за побелялата и оредяла коса, а от своя страна председателят на парламента отвръща шеговито: „Демокрацията ми отне косата преди време“. Негов приятел продължава дискусията, споделяйки, че само цветът на прическата му е различен, а Димитър отново с ироничен тон добавя: „На тази, която е останала“.


На първия чин в столичната 35-та гимназия


Със съучениците му са част от агитката на "Славия"


Всеки уикенд яхва велосипеда и прекосява Южния парк


ПЪРВАТА МУ ЛЮБОВ Е „СЛАВИЯ“
Оказва се, че навремето политикът е бил най-снажният ерген в столичната 35-а гимназия. Съученичките му го харесвали най-вече заради естествено къдравата му коса, както и заради бунтарския му стил. Главчев никога не прекрачвал училищния праг с риза, закопчана догоре. Оставял две-три копчета свободни, за да изглежда по-неглиже. Свободолюбието му се проявявало и по стадионите, на които ходел да гледа дербитата на любимия си футболен клуб „Славия“, наричан още „Бялата лавина“. Почти нямал пропуск в присъствията, а емблемата на отбора лепял навсякъде. С годините интересът му към зеления терен спаднал. Сега Главчев доверява, че девизът му е чисто нов, няма нищо общо с футбола и гласи категоричното: „Няма мое, няма твое, всичко е ГЕРБ“.
 
КАРА КОЛЕЛО С ОХРАНА
Днешните хобита на шефа на НС отново са пряко свързани със спорта. Малцина знаят, че Главчев е луд фен на Формула 1 и често пътува, за да наблюдава ралитата на живо. От всяка писта си купувал по една значка, а колекцията си от сувенири закичвал върху тиролска шапка. Падал си и по тениса, но не се изкушавал да стъпва на корта. Било му по-интересно да наблюдава отстрани. Най-любимо обаче му било колоезденето, с което уплътнявал свободното си време. Като депутат, всеки уикенд прекосявал надлъж и нашир Южния парк в столицата, а хората рядко го разпознавали. Сега обаче след колелото му в индийска нишка педалите въртели охранители от НСО, които били длъжни да го придружават при абсолютно всякакви обстоятелства.
 
ПРАВИ ТУРСКО КАФЕ В КАБИНЕТА СИ
В стаята му в парламента често се извивали опашки от депутати, които ходели при него с необичайни молби. Едните искали да им помага в избора на картини за подарък, защото Главчев се вълнувал живо от изкуство и познавал лично най-добрите ни съвременни художници. Други пък ходели, за да им прави турско кафе, чийто майсторлък придобил преди години. Той е ревностен християнин, преди време пътувал до Йерусалим, за да наблюдава отблизо запалването на огъня край гроба на Исус. Спазвал всички пости в православния календар, а любимата му храна били гевреците, които бабите продават по софийските улици.

Станете почитател на Класа