Подозират Лозан Панов, че ударил рамо на бандата за мокри поръчки на Мила Георгиева?!

Прелюбопитна информация, свързана с издирваните за ръководене на организирана престъпна престъпна група Радослав Калчев – Черния Роди и Мартин Георгиев – Мартин Джито, получи БЛИЦ. Тя излиза от хора от службите, ангажирани с разработването на босовете и участниците във фабриката за „мокри поръчки", с която се прочу майката на Джито – Мила Георгиева, дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

 

По-интересното в случая е, че при постъпване на оперативна информация за местонахождението на Черния Роди и Джито, разследващите прихванали разговори за договорки за тяхното безболезнено завръщане, в които лъснало името и на... шефа на ВКС Лозан Панов. Първоначалната информация по случая била предоставена на службите от близък на Калчев и Георгиев, който пътувал до Доминиканската Република. Именно там се намират и двамата издирвани заедно с половинките си – любовницата на Черния Роди Вергиния и новороденото им дете, и Жана - щерка на варненския гангстер, която е в интимна връзка с Джито. Групата е била локализирана преди близо четири месеца. Според нашите източници издирваните лица обитават луксозна вила в Пунта Кана и използват голф игрището и балнеоцентъра на един от хотелите в курорта.

 

Вилата е наета от жените на Калчев и Георгиев, за сумата от 80 000 долара годишно. Къщата, която групата обитава е наета с посредничеството на Сръбския гражданин Milos Korac (Милош Корач), собственик на агенция за имоти в Пунта Кана. Договорът за наем изтича след десет дни и няма да бъде подновен! – твърдят нашите източници. Информацията в тази посока се потвърждава от паралелна проверка на БЛИЦ, според която любовницата на Калчев – Вергиния ще се прибере в България заедно с детето в първите дни на април.

 

Самият Роди също се връща до няколко седмици, категорични са източници на нашата медия. След потвърждаване на тази информацията, че Калчев и Георгиев освобождават вилата в Пунта Кана, службите започнали действия по събиране на доказателствен материал с необходимите, разрешени от закона средства. По време на оперативната дейност, последваща локализацията на издирваните лица, разследващите попаднали на обезпокоителни факти. След два неуспешни опита, Радослав Калчев влязъл в нерагламентиран контакт с магистрат, чието име засега ще спестим. Това се случило с посредничеството на известен в медийното пространство бизнесмен и политик с инициали Л. Н., познат също и с цветущите си прякори.

 

В резултат на разговор между въпросното лице и Калчев било договорено пълно съдействие от страна на конкретен магистрат. Службите прихванали в разговора вмятането и на сумата от 200 000 евро, срещу която трябвало да бъде поет ангажимент да се тушират обвиненията спрямо Калчев и Георгиев, категорични с нашите източници.

 

Според засечената кореспонденция, двамата издирвани трябва да се предадат и да поискат доброволна екстрадация от властите на Доминиканската Република. 

 

 

Мила Георгиева с част от останалите подсъдими за мокри поръчки

 

Допълнителна част от предложението на Калчев, съпътстващо 6-цифрената сума е свидетелски показания от него и Георгиев по случая със стрелбата по Златко Баретата. В контролираните разговори двамата издирвани заявяват, че имат информация за преките извършители, лицата осигуряващи изтеглянето на стрелците от мястото на престъплението както за и за поръчителите и мотивите за тази стрелба, твърдят още нашите източници от службите. Последните две седмици протекло и интересно развитие:

 

„По искане на Калчев, лицето Ивайло Божилов се срещна със съдия Лозан Панов преди две седмици. Ивайло Божилов, по прякор Малкия Тенис е личен треньор по тенис на съдия Панов, негов брат е Георги Божилов, който е обвиняем заедно с Георгиев и Калчев по делото", разкриват нашите източници. И добавят, че Ивайло е и шофьор на Жана Калчева по време на нейния престой в България, през по-голямото време тя живее във вилата с баща си и Георгиев.

 

По време на тенис уроците, Божилов е помолил за съдействие съдия Панов, при завръщане на групата и е получил уверение, че съдът няма да има "тенденциозно" лошо отношение към тях. Божилов увери Калчев, че подкрепата от страна на Панов, ще бъде "лека, но достатъчна". Миналата седмица, твърдят още нашите хора от службите, е била предвидена. Това е вторият шумен скандал, в който е намесен Лозан Панов. Първият гръмна преди по-малко от година, когато БЛИЦ публикува скандални снимки, на които се вижда как съдия №1 гуляе с един от адвокатите на банкера-беглец Цветан Василев - Божидар Банков.

 

От кадрите се вижда как двамата са прегръщат и са във видимо приповдигнато настроение. Лозан Панов продължава да не отговаря за скандалните си обвързаности!

Станете почитател на Класа