Тотална чистка в ДПС! Доган „обновява“ партията с мутри и подарява на ДОСТ между 50 000 и 60 000 депесарски гласа

Тежки скандали тресат ДПС, след като през почетният председател Ахмед Доган направи тотална чистка на депутатските листи. Без обяснения, от Народното събрание са изхвърлени двама от зам.-председателите и утвърдени местни лидери, на които през последните години движението дължи изборните си победи. На тяхно място Доган сложи бивш мутри, изритани от други партии корумпирани политици, мургави циганки и откровени проститутки, чиято основна работа в ДПС винаги е била да създават интриги и скандали.

 

От листите (а вероятно скоро и от партията) са изхвърлени Рушен Риза, Алиосман Имамов, Тунчер Кърджалиев, Нихат Кабил, Мустафа Ахмед, Салиха Емин, Ердинч Хайрула, Митхат Метин и други. За нови лица на ДПС пък бяха обявени Йордан Цонев, Камен Костадинов, пародийната Велислава Кръстева, Слави Бинев, Камен Петков, Делян Пеевски, Петя Раева. Последните имена са една от основните клики в партията, на която очевидно Ахмед Доган е подвластен. Тази групичка е без никакво влияние сред електората на ДПС и очевидно ще разчита напълно на корпоративния и купен вот на изборите на 26 март. Контролираните избиратели обаче едва ли ще им помогнат да влязат в парламента и да осигурят изборна победа на движението.

 

Поради глупостта си, затворения живот и липсата на „чист въздух“ извън сараите в „Бояна“, ферментиралият Ахмед Доган е на път да подари изборна победа на „Обединение ДОСТ“ на Лютви Местан и Касим Дал. Според оценки на политически наблюдатели, лансирането на напълно компрометирани лица от кръга около Йордан Цонев – Ментата и Камен Костадинов, ще доведе до отлив на между 50 000 и 60 000 депесарски гласа. Които естествено ще се прелеят за „Обединение ДОСТ“.  Ще видим кого Доган ще обвини за изборния резил след 26-ти март.

 

Азис напълни листата на ДПС със свои протежета

 

Предизборната обстановка отключи серия партийни мини революции. Имаше брожения около партийните листи в БСП. А на прага на кампанията настъпи пълна промяна и в бастиона на ДПС – Кърджали.

 

Броени дни преди старта на кампанията Салиха Емин, Ердинч Хайрула и и Мустафа Ахмед разбрали, че повече няма да са депутати – въпреки дългия си парламентарен и партиен стаж. За всеобща изненада партията регистрира листа в изцяло нов състав. Според неофициална информация, новите три имена на избираеми места в кърджалийската листа са предложени от зам.-председателя Хасан Азис.

 

А докато той стяга новите си войници там, конкуренцията от ДОСТ се задействала на юг от границата – с трогателни SMS-и до всички изселници. Текстът им гласи: „Скъпи сънароднико, брате наш! Приеми поздрави от земите на твоите близки, роднини и комшии! Преди години се опитаха да ти вземат младостта, мечтите, младините! Днес тези негодници опитват да играят същата игра и да вкарат в нея твоите братя и сестри. Не забравяй нас! Помни и жертвата на бебето Тюркян”. След припомнянето на Възродителния процес идва и призивът да се гласува за партията на Лютви Местан.

 

Изселници разказаха, че в Турция вече върви мащабна акция по събиране на заявления за гласуване. Организирали се и автобуси за България. А най-екзотичното обещание дотук било на всеки гласувал у нас да се подарят по 20 кг месо и те безпроблемно да бъдат внесени в Турция.

Станете почитател на Класа