Горанов и Стойнев се сдърпаха за заплатите, данъците и енергетиката!

Първият телевизионен предизборен дебат се развихри тази сутрин между Драгомир Стойнев от БСП и Владислав Горанов от ГЕРБ. Те представиха по Нова тв вижданията на двете партии като първата тема бе заплатата на българина и фрапиращата разлика между София и Враца.
 

Искам да помоля БСП - Трябва да престанем да говорим за промяна в данъците и данъчния модел, защото това плаши инвеститорите. По отношение данъци, това което предлагат е изключително неполезно да икономическия растеж в следващите години, заяви Горанов.

Може би господин Горанов се притеснява, че БСП за първи път прави стъпки за подобряване на семейното подоходно  облагане, заяви от своя страна Стойнев. 

В програмата на БСП има някакви дискриминационни елементи, които но това не означава, че в нея няма добри момента, посочи Горанов.

Двамата се сдърпаха на тема енергетика. "Ако не бяхте спрели проекта за АЕЦ "Белене", ние сега можеше да имаме един реактор. Тази зима видяхме, че имаме нужда. Ако ГЕРБ са решили да режат предприятия за скрап", ядоса се Стойнев, но Горанов го контрира, че БСП имат навик да правят мегаломански проекти.

Двамата се изпокараха и за КТБ. "Дали и как се е развивала банката, но кой позволи полиция да нахлува в нея, попита Горанов, а Стойнев смята, че целта е била да се създаде хаос в хората". В крайна сметка Горанов заяви за финал, че КТБ е тема, която никога няма да свърши.

Драгомир Стойнев припомни, че миналата години е излязъл доклад на Трансперънси интернешънъл, в който България е обявена за една от най-корумпираните държави. Единен антикорупционен орган трябва да се направи, заяви Владислав Горанов. Трябва да се вкарат в наказателния кодекс по-големи наказания за корупция, допълни той. Трябва да има по-голяма справедливост, заяви Драгомир Стойнев.
 

Станете почитател на Класа