Когато си опозиционен на всяка цена, висиш сам като куче в някаква стая

Не мога да твърдя с категоричност, че служебно правителство ще има. То няма друга задача, освен да доведе до изброи. Президентът зададе въпроса може ли да насрочи избори, знаейки, че единственият начин е да има дата за избори, но не задава въпроса може ли да състави правителство без дата за избори и не го направи случайно, коментира пред Нова телевизия Татяна Буруджиева.

„Ние имаме правителство, защо то трябва да бъде заменено със служебно или друго такова. Имат си едни 20 дни, в които да си управляват административно. Нищо страшно в държавата няма да се случи”, отсече тя.  

„Ако няма дата за избори, какво ще прави това служебно правителство. Ще прави същото, което и правителството в оставка”, каза още Буруджиева.

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика консултациите при президента са печелене на време и след отговора на Конституционния съд, нещата ще се забързат.

По думите му Реформаторите ще демонстрират, че могат да поемат отговорност. „Не е модерно в опозиция, не е модерно да не си на власт. Трябва да участващ във властта, защото в противен случай нямаш отговор пред избирателите как ще си изпълняваш обещанията, които даваш. Така те ще демонстрират, че могат да поемат отговорност”. Визирайки Радан Кънев, той заяви, че когато си опозиционен на всяка цена, стигаш до грозната гледка да висиш сам като куче в някаква стая в президентството.

Според  социолога Димитър Ганев политическата криза, в която се намираме от няколко седмици, може само да се задълбочи с едно служебно правителство в този мандат. Според него, ако третият мандат отиде в ръцете на Патриотичния фронт, те ще го държат цяла седмица. „ПФ ще направи силен ход, ще държи седмица мандата, ще предложи правителство, което няма да се гласува. За тази седмица те ще говорят като мандатоносител – как ще изгонят бежанците, как ще вдигнат пенсиите. Това ще бъде една платформа за обединените патриоти да започнат кампания. Когато не се гласува правителството им, те ще бъдат в добра позиция”, прогнозира той. 

Станете почитател на Класа