Борисов събра министрите за последно (СНИМКИ)

Кабинетът "Борисов 2" се събра на последно заседание. Очаква се в 14 часа днес парламентът да гласува депозираната от него оставка на кабинета.  

Всички министри са в добро настроение. На заседанието присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Малко преди началото тя проведе кратък разговор с правосъдния министър Екатерина Захариева.




На последното си заседание министрите трябва да одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерство на правосъдието за тази година. Проекторешението е внесено от правосъдния министър Екатерина Захариева.


 
Кабинетът ще приеме списък със защитените училища у нас и списък със средищните училища.


 


В дневния ред на правителственото заседание министрите ще ратифицират и няколко споразумения и ще изменят нормативни актове на Министерския съвет.


 


Ден след балотажа на президентския вот министър-председателят Бойко Борисов спази обещанието си, дадено по време на предизборната кампания, и депозира оставката на ръководеното от него правителството в деловодството на Народното събрание. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Оставката е следствие от резултатите на президентските избори, които бяха спечелени от издигнатия от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат – ген. Румен Радев. В хода на предизборната кампания премиерът Борисов обяви, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели президентската надпревара, правителството ще подаде оставка.

Станете почитател на Класа