Агент „Павел“ си приписа заслуги за турския вот за Цецка Цачева

Председателят на протурската партийка ДОСТ Лютви Местан, повече известен като агент „Павел" на ДС, призова за обща подкрепа за Цецка Цачева от страна на „всички български граждани – демократи" на втория тур.

„България е застрашена от две глобални опасности – брутален ляв популизъм, първо, и, второ, още по-опасния, краен, нацистки популизъм, който придобива застрашителни размери. На този фон абсолютно вторичен, според мен, даже незначителен е въпросът ще подаде или не оставка Бойко Борисов; ще има или не предсрочни парламентарни избори. Залогът на този вот не е властта на Бойко Борисов, а бъдещето на България", се казва в позиция на Лютви Местан.

Местан определя като провал представянето на ДПС на президентските избори, като посочва, че Движението за права и свободи е успяло да генерира само половината от гласовете, получени през 2014 г.

„За пръв път ДПС губи от крайните националисти, при това в пъти. За първи път един независим кандидат, един Марешки отнася ДПС, печелейки почти два пъти повече", казва Местан.

Той твърди, че видимо високият вот за Цецка Цачева в секциите в Турция се дължи на намесата на ДОСТ. „В Турция в 2011 г. в своя апогей ГЕРБ имат едва 350 гласа в 86 секции. Днес вотът за Цецка Цачева в Турция е 12 000, и то в условия на рестриктивен Изборен кодекс – само 35 секции", пише Местан.

Това е наказателен вот на избирателите на ДПС срещу поредния експеримент на Сараите. Сбъдна се прогнозата ни, че Орешарски не е същинският кандидат, а само междинна стъпка от политическия казачок на тази партия към генерал Радев, посочва още Лютви Местан.

Местан – Владимир Зидаров даде подкрепа за Цецка Цачева още на първи тур – ход, който беше приет с неодобрение от страна на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа