Лиляна Павлова обясни на любопитния Виктор Николаев защо я има на снимки със строители от "Агромах"

Убедена съм, че нашата кандидат-президенткса двойка, уважавам особено много госпожа Цачева, са един прекрасен избор за една балансирана и умерена двойка, която заслужава да получи своето доверие. Резки движения на България не й трябват. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърката на регионалното развитие и благоустройството.Тя поздрави всички строители по повод днешния им празник. Именниците с името Димитър също бяха специално споменати от Павлова, която им пожела много здраве. "Освен големите строители, тази година, понеже днес правим равносметка. 2016-година беше на малките и средни предприятия", празна министърката.

"Не харесвам в тази кампания този див популизъм. Да си играем заради изборите със страха на хора и да ги плашим, смятам, че не е коректно. Опонентите трябва да спорят за политики и за визия. Всички се обединяват около тезата антигерб, хората се умориха от това", смята тя.

"Много важно е да кажем, че над 3080 машини трябва да бъдат мобилизирани. Те се използват все още в строителството и е нормално те да не са преоборудвани. На първи ноември обявяваме зимата и зимната готовност и мобилизация", заяви Павлова.

"Фирмите няма да имат оправдание. Количества машини има да започне сезона", каза тя.

"И в момента в петък и неделя, когато е големият трафик, има забавяне на движението, заради ремонти. В тунелите на "Хемус" има затворени тръби. Там се изисква по-ниска скорост. Когато имаме дори един водач без зимни гуми, движението става още по-бавно. Винаги, когато има тежък снеговалеж, ние затваряме за тежките превозни средства магистралите. ТИР-те ще има опорни места и паркинги, където те ще трябва да изчакват, а за леките коли имаме обходи", заяви Павлова.

"Не може и не трябва да имаме очакване за чист черен асфалт през зимата. Нормално е да има няколко сантиметра снежна покривка. В цяла Европа е така, работим по европейски стандарти. Стандартът изисква да спре снегът и тогава да започнем да чистим", поясни тя.

"Посещавам много обекти с много строители, всеки може да се снима с мен. Отворете търговския регистър и ще видите, че няма фирма на този човек, която да е част от държавна поръчка." Това заяви Павлова по повод на въпрос на Виктор Николаев дали вече избягва снимки със строители, след пиянската изцепка на шефа на "Агромах".

Станете почитател на Класа