Турция разклати южния фланг на НАТО с общо ПРО с Русия

Оказа се, че Турция е по-важна за НАТО, отколкото НАТО за Турция

Базите на НАТО и САЩ в Турция са ключови за операции в Близкия Изток и най-вече срещу Русия, а защо не и Китай.

Плановете на НАТО в Черно море вече са провалени. Най-големият натовски черноморски флот е турският.

 

Започва разлагане на НАТО и на сътрудничеството между Турция и НАТО.

 

Тръмп казва, че НАТО вече не е нужно. Всъщност, става въпрос за ерозия по южния фланг на НАТО.

 

 

 

Русия и Турция договориха засилване на сътрудничеството в областта на отбраната и разузнаването по време на визитата на руския президент Владимир Путин в Истанбул.

 

Турският президент Ердоган и Владимир Путин са обсъждали формиране на обща система за противоракетна отбрана (ПРО) по време на срещата си в Истанбул в понеделник, заяви говорителят на турския държавен глава Ибрахим Калън.

Калън посочи, че въпросът за създаване на подобна отбранителна система с голям обсег е била коментирана между двамата лидери и преди.

По думите на говорителя турския президент страната гледа позитивно на възможността за сътрудничество с Русия по отношение на военната индустрия.

 

Веднага и Песков се изпусна за „голяма военна тайна“ от срещата между Путин и Ердоган – двамата са обсъждали в Истанбул евентуална доставка на руски „елементи за ПРО“, съобщиха РИА Новости и Интерфакс.

 

„Споменавани бяха различни системи за противоракетна отбрана, за които Русия може да разгледа възможностите за доставка при желание от турската страна“, е казал Песков.

 

Той е добавил, че става дума за възможни доставки на системи за ПРО „в различни варианти“.

От кого, ако не от САЩ и НАТО могат да се защитават с обща ПРО,Турция и Русия?

 

 

 

 

Докато Турция е натовска, за Русия пътищата към Близкия Изток, към Кавказ са проблемни.

Ердоган го лъгаха с натовска подкрепа, а от НАТО отказаха да се събудят по време на пуча.

Дадоха му ясно да разбере, че няма да получи подкрепа при конфликт с Москва.

Изтеглиха си и „Петриътите“.

 

Путин реши да приеме извиненията на Ердоган в навечерието на срещата на НАТО във Варшава.

Очакваше се да се създаде второ НАТО ,по-ефективно от първото, защото това за нищо не става, в него са Франция, която не желае да воюва и Германия, която още повече не желае да воюва срещу Русия.

 

Във второто НАТО трябваше да участва Турция. Три дни преди обявяването на второто НАТО се оказа, че Кремъл е склонен да приеме извиненията на турската страна, макар че те не отговаряха напълно на очакванията за извинение.

 

Но след приетите извинения, се оказа, че „второто НАТО” не се получава, просто без Турция всяко НАТО е абстракция, казва Валентин Вацев.

Началото на края бе, когато Турция предложи да предостави на Русия възможността да използва военновъздушната база „Инджирлик“ в борбата срещу „Ислямска държава“,анонсирано от външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

База „Инджирлик“ ,където са американските ядрени бомби.

 

 

 

От страна на НАТО също има определени сигнали. Появи се информация, че американските ядрени оръжия, позиционирани в Турция ще бъдат преместени в Румъния. Както и други информации за базата в „Инджирлик”.

НАТО не могат да се похвалят с лоялност към Турция и не се държаха адекватно и достойно, според турците.
Просто днес НАТО е отвъд периода на своята историческа валидност.

Турция съобщи, че се страхува светът да не бъде въвлечен в глобален конфликт, от противоположните страни, на който ще бъдат суперсилите САЩ и Русия, ако прокси войната в Сирия продължи, съобщава The Times of India.

Путин обявява внезапни проверки. Дори имаше един наистина напрегнат момент — ръководство направи внезапна проверка на РВСН – ракетните войски със стратегическо предназначение. Това са отделен род войски, с отделна система на подчинение, със секретно разположени позиции.

 

Наскоро съобщиха някак между другото едно събитие, че отново е въведена в действие системата „Периметър” – ядрена ракетна система, която действа самостоятелно, в случай че вече няма кой да издаде заповед.

 

Обаче НАТО и САЩ осмислят живота на българските атлантици от всички партии, както цялата американска кохорта на хранилката.

Руски медии днес официално обвиниха България, че снабдява терористите с ПЗРК и други смъртоносни оръжия, чрез американски компании.

Автор: Йордан Халачев

Станете почитател на Класа