Джихадист нападна с брадва пътници в Германия

В Германия 17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници във влак, пострадали са петима души. Нападателят е убит, той бил от терористичната групировката „Ислямска държава“ (ИД).

Инцидентът стана в електричка в южния град Вюрцбург, провинция Бавария. В момента на нападение във вагона е имало 14 души. Според очевидци подрастващият внезапно се нахвърлил върху пътниците, въоръжен с брадва и нож, с които нанасял удари. Най-потърпевши се оказали туристи от Хонконг – във вагона имало петима китайци. Двама от тях са получили "относително сериозни наранявания", съобщи радио RTHK, цитирано от БГНЕС.

В момента на нападението 17-годишният афганистанец викал "Алах Акбар". По предварителни данни той попаднал в Германия като бежанец. От приюта го прибрало немско семейство, в което той живеел преди пъкленото си деяния.

Пир атака престъпникът сам натиснал ръчката за спирача в опит да се скрие и тежко ранил още една жена. Впоследствие е убит от пристигнали спецчасти.

Министерството на вътрешните работи на провинция Бавария разкри, че в стаята на джихадиста полицията открили нарисуван от него флаг на ИД, както и документи, свидетелстващи за връзките му с групировката. По-късно ИД потвърди, че той бил неин боец.

Станете почитател на Класа