Плевнелиев: България е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа

"България е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа и третата най-добра дестинация в тази сфера в света". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Пловдив нов център на TELUS International Еurope - водеща в света канадска аутсорсинг компания.
 
По думите му, световните гиганти, които оперират успешно у нас, към днешна дата са създали 33 000 работни места в аутсорсинга. "За мен е огромна чест всеки път, когато виждаме глобални компании да идват и да се развиват в България, да правят бизнес, да отварят нови работни места", каза в приветствието си президентът.
 
Росен Плевнелиев благодари на община Пловдив и на всички, които по думите му "помагат на световните лидери да се чувстват добре, да успяват, да просперират, да печелят, да се развиват и да откриват нови хоризонти и перспективи от тук, от България". 
 
С поредната си инвестиция у нас на световно ниво Канада показва "колко много вярва в България, а и ние колко добре се справяме, като предоставяме възможно най-доброто от нас за успеха на канадските глобални компании по света чрез България". 
 
Според Ксавие Марсенак, президент на компанията за Европа, откриването на новия офис в Пловдив отваря една нова глава от развитието им в Европа. 250 души са назначени до момента в новата IT компания, като до края на годината се очаква броят им да се удвои. 300 от тях ще бъдат заети в офиса на компанията в Пловдив.
 
TELUS International е многоезичен контактен център, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 1200 служители на територията на 4 офиса в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния). Компанията предоставя обслужване на клиенти по цял свят на повече от 30 езика.

Станете почитател на Класа