Киев се прегърна с Анкара, а България ?

Киев има намерение да активизира военно-техническото и търговско-икономическото сътрудничество с Анкара. Това заяви неотдавна украинският премиер Владимир Гройсман по време на срещата си с Министъра на отбраната на Турция Исмет Йълмаз.

 

Украинският премиер увери госта си, че Турция е един от главните партньори на Украйна. И изрази надежда за «задълбочаване на взаимодействието» с Анкара.

 

Преди всичко в сферата на военно-промишления комплекс (ВПК). Там Гройсман вижда най-големи перспективи. Както той каза, «това ще съдейства за повишаване на отбранителната способност на Украйна».

 

Премиерът каза също, че до края на годината Украйна ще завърши процеса на подписване на Съглашението на зонатазна свободна търговия с Турция. През 2013 година въпросът бе «замразен». Е, сега го отмразиха. В началото на тази година, когато «незалежната» бе посетена от тогавашния премиер на Турция Ахмет Давутоглу.

 

Министърът на отбраната на Турция обеща да не оставя Киев без подкрепа. И припомни, че обемът на търговията между страните миналата година е достигнал 4 милиарда долара.

 

Общо взето, никой не е изненадан.

 

Не сме шокирани и от мотивите за създаването на подобен съюз — водещият мотив е омразата към Русия.

 

И двете страни, и Турция, а и Украйна в миналото активно работеха с Русия. Не само бяха активни, но и пределно пълнеха хазната си за сметка на Русия.

 

Турция и Украйна дори в «добрите» минали времена извършиха достатъчно враждебни към Русия действия, но Москва преглъщаше.

 

До определен момент. Защо? Защото считаше, че сътрудничеството донася по-голяма полза за страните, отколкото враждата.

 

Например, Анкара и Киев активно подкрепяха терористите, които воюваха в Кавказ срещу Русия. Те се лекуваха в Турция, отдъхваха си из хотелите, получаваха финансиране...При това често с парите на такива фирми, които работеха В или С Русия. В Украйна също си отдъхваха. Тогава в украинския Крим.

 

Т.е. няма нищо изненадващо, че двете хиени се надушиха.

 

За сведение на украинците, това съвместно сътрудничество е по-изгодно за Турция. Защото тя получава нов пазар за стоките си. За тези стоки, които сега по понятни причини вече не могат да продават в Русия. Турция помпа мускули, защото на Ердоган му трябва геополитическо влияние. В мечтите на разни и разнообразни неоосманисти това си е чисто поглъщане и подчинение на територия, особено по отношение на юго-източна Украйна — бившите територии на някогашното Кримско ханство.

 

За днешна Украйна територията от Одеса до Харков — това си е проблемна зона. Дори и сега, след две години активен натиск и репресии, убийства и безследно изчезнали хора, тези региони си остават проблемни за Украйна. По-точно за това, в което се превърна тя след Евромайдана.

 

Затова с помощта на Турция сега ще сплашват местното население в тези области.

 

Свръх позор, бих казала.

 

Мега позор.

 

Може би Украйна смята да направи с помощта на Турция от Одеса до Харков халифат?

 

За какво задълбочаване на съвместната дейност става дума?

 

Само дебилите още не са разбрали, че Украйна е само ПЛОЩАДКА за Турция. При това безплатна площадка за отскок.

От тук ще отскачат турските спецслужби. Целта са кримските татари и всичко, което се завърти покрай тях.

Целта са и радикалните елементи.

 

Анкара очаква успешен отскок за разширяване сферата на влиянието на исляма.

 

Няма завършен това писание. В заглавието присъства и България, но не ми се говори нито за Лютфи, нито за турския посланик, а още повече за българите, които са партията на човек, който се крие в турско посолство...Като плъх, който бяха от развъртяната мотика.

 

Няма край това писание, защото всички сме в очакване да се задвижи парния механизъм и съвсем скоро от историческа гледна точка да чуем свирката на идващия товарен влак, който помита всичко.

Станете почитател на Класа