Татяна Дончева: Нужно е да отстраним мутрите и мафията от власта

Българското общество живее в имитация на държава, а хората мразят партиите. „Проблемът с мафията и мутрите е проблем както на лявото, така на дясното, така и на центъра. Това, което е нужно, е мафията и мутрите да бъдат отстранени от властта, ако искаме да има свободни и демократични избори, което е първият белег на нормалните демокрации, ако искаме да има нормален икономически живот, ако искаме да има стимул за всеки активен човек да работи за своя по-добър живот“. Това заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева на конгреса на партията днес, на който тя беше единодушно преизбрана за поста си.

 

Над 450 делегати и гости присъстваха на конгреса на „Движение 21“ в Интер Експо център – София. Сред официалните гости бяха посланикът на Република Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, представители на посолствата на САЩ, Великобритания, генералният почетен консул на Кралство Швеция Йоран Свенсон, председателят на БСП Михаил Миков, зам.-председателя на БСП Бойко Великов, зам.-председателят на ДСБ о.з. ген. Атанас Атанасов, лидерът на Национална партия “Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов, лидерът на „Глас народен“ Светослав Витков, представители на партия ДЕОС, на ПП „Обединени земеделци“, на ПП „Българска социалдемокрация“, на ЗС „Александър Стамболийски“.

 

 

„Бихме откроили два проблема, които са особено значими. Това са практическото отсъствие на икономическа политика и отровен бизнес-климат. Управляващите са просто разпределители на обществени поръчки по утвърдени схеми за избрани фирми и за такива, за които е определено конфронтационно отношение във всякакви проявни форми до фалирането му. Най-голямо внимание, разбира се, се отделя за разпределението на бюджетните и европейски ресурси в публичните инвестиционни проекти“, отбеляза още в доклада си Татяна Дончева.

 

„Съдебната реформа е първото голямо препятствие в борба с мафията и мутрите, и абсолютна предпоставка за изграждане на нормална държава. Наясно сме, че държавата не може да продължи напред, без адекватна съдебна реформа. Наш екип работи по нов модел на съдебната система, но отчитаме реалностите, че от позицията на извънпарламентарна партия на нас не се гледа като на фактор и източник на идеи за реформата. „Движение 21“ ще подкрепи всички политически сили, които са за реална реформа. Опорните тчоки на управляващите са спуснати от Брюксел и те ревниво ще бранят своя икономически и политически интерес, затова те имитират съдебна реформа.

 

 

На заседанието на Конгреса на „Движение 21“ беше избран и нов Национален изпълнителен съвет. В него влизат председателят Татяна Дончева, двамата заместник-председатели Данаил Георгиев и инж. Симеон Славчев, Албина Анева-Томова, Пламен Марков, Светлозар Златев и Лидия Чорбанова.

Станете почитател на Класа