Разумна цена от 1,20 лв. за билетче предлага РБ

 

Разумната цена на билета е 1,20 лева, а не 1,60 лева. смятат от РБ. Те не одобряват вдигането на цената му. Това обяви депутатът Настимир Ананиев и най-младият реформатор в СОС Стефан Марков. Билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите, настоява Стефан Марков. Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в ‪София със 60 % - на 1,60 лева. До момента не съм чул основателни аргументи в ползва на увеличението. ‬‬

Това коментира председателят на парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев от Реформаторския блок. По думите му, при падаща цена на горивата и енергоносителите и увеличаващ се пътникопоток, съсредоточен най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената. Аз ползвам градския транспорт и най-вече метрото и мисля, че такава стъпка ща увеличи гратисчиите, посочва още Ананиев.

Най-младият общински съветник от РБ Стефан Марков пък посочи пред медии вчера, че очаква анализ от Центъра за градска мобилност, като настоява, че разумната цена е 1,20 лева. 
Според него, при толкова голямо увеличение хората ще се откажат от ползването на градски транспорт и ще се принудят да търсят други начини. Марков, който е и лидер на Младежкото ДБГ, подчерта пред bTV, че очаква Центърът за градска мобилност да внася предложенията първо до принципала си - Столичния общински съвет.

Марков добави също, че РБ е недоволен от бавното въвеждане на новата тикет-система, която се очаква да направи справедливо таксуването за пътниците. По думите му, билетите за пътуване с метро и другия градски транспорт трябва да се унифицират, тъй като в момента единствената карта, с която може да се ползват и двата вида транспорт, е картата за всички линии, което е неудобно и неприложимо за гражданите и туристите.

Станете почитател на Класа