Отпускат още пари на службите след "случая Плиска"

Службите най-вероятно ще получат допълнителни средства за техническо обезпечаванеслед тревогата със сигнала за риск от атентат около бившия хотел "Плиска" в София. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов пред БНТ.

По думите му в подобни ситуации е важна превенцията и властите да имат изпреварваща информация и вече има разпореждане на премиера да се търсят резерви за допълнителното финансиране.

Цветанов отбеляза, че липсата на официална информация по случая е причина за нагнетяване на напрежението. Според него службите не трябва да оповестяват всеки един сигнал, за да не се създава психоза, а неофициалната информация да бъде оставяна без последствие.

"Аз смятам, че във вчерашния ден друг трябваше да е отговорът", допълни той и обясни, че не е трябвало да се дава възможност за паника и всякакви интерпретации.

Цветанов все пак посочи, че след първоначалното мълчание институциите са изяснили фактическата обстановка и са излезли с категорична позиция, че няма конкретна заплаха.

Следващата седмица в парламента ще се проведе среща с главния прокурор във връзка с изготвянето на антитерористичния законопроект.

"Ние деийствително може би малко сме се забавили от ноември досега", каза Цветанови се оправда с извършения правен анализ на законодателството в другите европейски страни.

 

Станете почитател на Класа