Борисов управлява като цигански оркестър, по слух

Заместник-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър от БСП Румен Петков тълкува изявленията на премиера Бойко Борисов за мотивите за спиране на обществените поръчки, като „държавно ръководство на цигански оркестър – той ясно каза „ние работим по слухове".

 

„Циганските оркестри, страхотни музиканти, имам и много приятели такива, те свирят по слухове. Те не учат нотите, те учат по слухове", коментира в ефира на БиТиВи Румен Петков. Според него от сега нататък не може да се разчита на провеждане на нормален търг, защото вероятно интензитетът на слуховете ще е още по-голям. А и Петков смята, че и до този момент не е имало търг, около който да не е имало слухове.

 

Зам.-председателят на АБВ заяви обаче, че е много важно дали фирмите, които са потърпевши от последните решения за спиране на обществени поръчки, ще се опитат да защитят името си.

 

Освен това трябва да се направи проверка и на тръжните комисии, които също са обвинени макар и индиректно в думите на премиера. Но като цяло според Румен Петков посланието на последните действия на Бойко Борисов е, че „тук са проведени едни нередовни неща, той, разбира се, е целият в бяло, не е съгласен с тези нередовни неща."

 

Той от Прага обяви, че поназнайва нещичко, че е подочул. Да бъде любезен да каже какво е проучил, какво поназнайва и да вървим напред, каза още Румен Петков.

Станете почитател на Класа