Турция обмисля забрана и за всички депутати от ДПС?

Анкара обмисля да забрани на всички депутати от ДПС да влизат в Турция, твърдят източници на МИГNews от партията на Ахмед Доган.

 

В партията на Ахмед Доган цари паника сред елита. „Следят нас и роднините ни, не няма да можем да пътуваме спокойно. Още от границата сме под контрол", казва депутат. Той прогнозира яко люспене в движението по две причини. Първата е страх сред редовите членове на ДПС, които се опасяват, че няма да могат да посещават родствениците си в Турция, както досега.

 

Втората и по-сериозна причина за очакваното оредяване на ДПС е бизнесът на част от елита му в Турция, който е реализиран чрез подставени лица, недоказани доходи и т.н. В партията на Ахмед Доган вече са убедени, че президентът Реджеп Ердоган и премиерът Ахмет Давутоглу ще извадят на светло информацията за това, което притежават кметове и партийни функционери в южната ни съседка. Поради тази причина се очаква силно брожение срещу Ахмед Доган и аватара му Делян Пеевски. Съществуват основателни опасения, че ДПС е изправено пред най-сериозното си изпитание от 26 години.

Станете почитател на Класа