В Брюксел Борисов е безгласна буква

В европейските медии се води безскрупулна война и мръсна кампания срещу Ирина Бокова

 

 

 

 

„Българската позиция към проблема с бежанците е под всякаква критика. Премиерът Борисов се прави на мъж у нас, обяснява как ще затваря граници, но всичко, което той говори в България, не го казва в Брюксел. Там той мълчи и приема всичко, което ни се налага като политика отвън". Това заяви евродепутатът Илияна Йотова пред жените социалистки.

 

По думите й страната в момента не е субект на тази политика, а само обект. Реши се да се създаде нова агенция за охрана на границите на ЕС, припомни Йотова. България, Румъния и Хърватия ще бъдат изключени от нея, защото не са част от Шенген, подчерта тя. „Това е дискриминация, която поставя трите страни на втора писта, но основната работа в това отношение трябва да свърши българското правителство. На нито един съвет в Брюксел Борисов не е поставил въпроса за отношението на ЕС към бежанския проблем и компенсациите, които ни се полагат", подчерта Йотова.

 

„В момента в европейските медии се води безскрупулна война и мръсна кампания срещу Ирина Бокова и не се подбират средства за дискредитацията й. Мотаенето с издигането на кандидатурата й е пагубно за България. Не е тайна, че посещението на Нюланд беше с цел да не бъде номинирана Бокова за главен секретар на ООН. Грешка в момента е позицията на Борисов, който е в небрано лозе, не знае какво да направи и чака последния момент. Грешка е, защото такава кандидатура се нуждае от положителна кампания, която да се развие във времето, да се потърсят всички дипломатически възможности и лостове, с които да бъде наложена", категорична и Йотова.

Станете почитател на Класа