Лъснаха порочните връзки между Кунева и две адвокатски кантори

Две от най-влиятелните адвокатски кантори в България са създали и своя политическа партия, с която атакуват съдебната власт на всички нива, за да я овладеят и в момента се опитват да съборят правителството на Бойко Борисов, за да доизиграят сценария си.Това е кантората на Иван Тодоров и на Даниела Доковска, Георги Атанасов, Ина Лулчева и твърде любопитната фигура на Михаил Бояджиев, разкриха пред БЛИЦ източници от магистратските среди, запознати с дългосрочния сценарий.

След пълния провал на опита си да завземат съдебната система, да „елеминират” по израза на експравосъдния министър Христо Иванов главния прокурор Сотир Цацаров, да разтурят ВСС и разклатят правителството на Бойко Борисов, юристите изиграха последния си коз и предприеха отчаян ход, като вкараха в действие политическия си проект в лицето на Движение „България на гражданите” и Меглена Кунева.

След като пируетите на Лозан Панов с показания есемес и напускането на заседанието на ВСС не сработиха, днес вицепремиерката призова съдебното правителство да подаде оставки, за да запази достойнство и понеже и без това мандатът му щял да свърши.

Припомняме, че точно този състав на ВСС беше избран под бурните аплодисменти на парламента и одобрителните възгласи лично на Кунева, която тогава твърдеше, че Брюксел ще одобри този избор. Истината обаче е, че и Кунева, и партията й са на къса верижка не в една, а в две адвокатски кантори, които дирижират поведението й.

„Подготвя се преврат срещу ВСС, зад който стоят бизнес кръгове и две адвокатски кантори”, заяви съветникът на премиера Бойко Борисов – Яне Янев, пред БЛИЦ преди няколко дни. Тогава обаче той отказа да назове собствениците на канторите.

Само дни по-късно бивш служител от адвокатската кантора на Иван Тодоров разпространи снимки на служебната кола на шефа на ВКС Лозан Панов, която е спряла пред същата тази кантора, и разказа за срещите между адвоката и магистрата. Тодоров отрече, а Панов заяви, че „всичко, което сте чули за мен от декември насам, е истина”.

Обединяващото звено между двете кантори е партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите”. Единият от съдружниците на Доковска – Георги Атанасов, дори замести Кунева на лидерския пост на гражданското й сдружение през 2012 г. Братът на Иван Тодоров пък – Веселин Тодоров, също е член на ДБГ и дори беше водач на листата на партията в Габрово на изборите през 2013 г. Веселин Тодоров е шеф на създаденото от брат му издателство „Сиела”, което при основаването си бе известно като издателството на „Мултигруп”, а също така и шеф на Асоциацията на българската книга.

Дори самопровъзгласилите се блюстители на свободното слово от прокопиевите медии твърдят, че Иван Тодоров използва партията на Кунева, за да прокарва свои лобистки закони, както твърдят, че е станало през октомври миналата година.

Зад дейността на трите субекта прозира дългата ръка на фондацията „Америка за България”, която е пряк наследник на действащата на територията на страната ни USAID (Американска агенция за международно развитие” чрез Българо-американския инвестиционен фонд, основан от САЩ през 1998 г. Тъй като USAID няма право да функционира в страни членки на Европейския съюз, след влизането на България в общността тя се пререгистриря като Фондация „Америка за България” и продължава насоченото си в много посоки, но най-вече към магистратските среди въздействие и финансиране за овладяването на хора и институции. Всъщност шпионските й дейности са реалната причина за забраната да функционира на територията на ЕС.

У нас „България за Америка” ежегодно изпраща 15-20 магистрати за 20-23 дни в САЩ, като поема разходите им, възлизащи на 20 000 долара на човек. В последните години преди злополучният Христо Иванов да стане министър на правосъдието той лично е посрещал българската група на американска територия и е разхождал магистратите ни там, разказаха пред БЛИЦ участвали в такива посещения.
Прелюбопитен факт е, че в кантората на Доковска и Атанасов съдружник е и адвокатът Михаил Бояджиев. В биографията си самият той посочва, че се е занимавал с консултиране при подготовката и управление на проекти финансирани от USAID и че има сертификат по нормотворчество в подкрепа на неправителствените организации, Международен правен институт, Вашингтон, САЩ, сертификат по „Управление на проекти”, USAID, Вашингтон, САЩ.

За Бояджиев се знае още, че е син на българска служителка на USAID.

За Георги Атанасов пък е известно, че преди през 1992 г. да се впише в софийската адвокатска колегия по някакъв необясним начин скача от съда в Исперих, където е председател,  на председателския пост на Пети районен съд – гр. София и става заместник-председател на Софийския градски съд. Запознати с тогавашните кадрови совалки твърдят, че светкавичното му израстване е свързано с дела по т.н. „възродителен процес”. Атанасов се занимава с търговско право за много големи интереси, върти банкови дела и е вкарвал първите банки и инвестиции в България сред промените.

За кантората на Доковска, Атанасов и Михайлов се знае, че стоят плътно зад Съюза на съдиите в България, ръководен от скандалната Мирослава Тодорова, уволнена заради купища дела с ненаписани мотиви за решенията. Те имат пряко влияние върху структурата./БЛИЦ

Станете почитател на Класа