Изпълнителят на мръсните поръчки на Доган: Седи в Сараите и реже глави!

Бахри Юмер и Лютви Местан държат всички обществени поръчки в областта чрез подставени фирми

 

 


Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който пети мандат е несменяем кмет на Джебел застана зад Лютви Местан и обяви, че напуска поста в партията си. Години наред Юмер беше човекът за мръсни поръчки на Доган в ДПС. В Източните Родопи той се славеше като най-верният му, след като беше депутат във Великото народно събрание, а после пое ангажимента да пази Кърджалийска област като бастион на ДПС от разколници и истински демократи, които се опитваха да оспорват лидерството на Сокола.

 

Бахри Юмер става четвъртият след сваления бивш лидер на движението Лютви Местан и тримата депутати Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов, които обявиха днес, че напускат партията и стават „независими".

 

Според Юмер са забили нож в гърба на Лютви Местан. „Не мога да преглътна това безчинство спрямо каузата, с която бе създадено ДПС. Областната организация бе учредена в моя дом в Кърджали и каузата беше ясна – правата и свободите на човека. Още тогава предупредих съучредителите, че ако й изневерят, ако се отклонят дори на милиметър от нея, аз нямам място сред тях. Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави"

 

Бахри Юмер беше категоричен, че абревиатурата ДПС вече е лишена от съдържание, а каузата – загърбена и опошлена. Запитан какво предстои оттук нататък и дали ще има нов политически проект, той отговори: „Ще видите". „ДПС брутално нарушава правата и свободите, каузата е мъртва. Аз съм свободен да работя за тази кауза, но не и в тази партия. Не за едното „браво" съм печелил избори толкова пъти, а заради клетвата пред избирателите ни. Напускам омерзен, вече съм свободен човек", обяви безапелационно Бахри Юмер, цитиран от БГНЕС.

 

В продължение на години Юмер разгонваше и отстраняваше с всички средства на държавната машина всеки, който се опитваше да търси плурализъм в партията и да критикуват кметовете на Ахмед Доган и обръчите му от фирми. Той смаза дори автентични дисиденти, като Авни Вели, който е организатор на бунта срещу режима на Живков в Джебел на 19 май 1989 година. Юмер не ги допускаше дори на тържествата по случай тези събития, защото те отричаха като лъжлива ролята на Доган като организатор на майските бунтове.

 

Освен това кметът на Джебел, който сега се разграничава от Доган, е човекът, който през последните 20 години имаше неограничена власт в Източните Родопи и неофициално се сочи като един от милионерите на района, имащ общи интереси и с Лютви Местан, натрупал пари като кмет и разпределител на поръчките за обръчите от фирми около ДПС.

Преди 3 години МИГNews.info съобщи, че само за година фирма близка до Местан и Юмер „печели" 30 млн. лв. от обществени поръчки.

Станете почитател на Класа