Голям скандал се разрази в Демократическата партия на САЩ

В Демократическата партия на САЩ се случи голям скандал, в центъра на който се оказа Бърни Сандърс - единственият конкурент на Хилари Клинтън и политик толкова нетипичен, че често го наричат „кост в гърлото на магаретата", пише „Взгляд", цитиран от "Фокус".Същността на скандала е в следното : националния комитет на Демократическата партия закри достъпа до базата данни избиратели за предизборния щаб на Бърни Сандърс.

Данните за избирателите са необходими за адресна агитация, провеждането на собствени социологически проучвания и други предизборни дейности. Липсата на достъп до базата данни силно усложнява живота и ръководителят на предизборния щаб на Сандърс вече сравни това решение със смъртна присъда. Самият кандидат оцени загубите си на 600 хиляди долара на ден и както подобава на истински американец подаде еднопартийците си на съд.

Трябва да се отбележи обаче, че националния комитет на демократите не е взел това решение поради злоба и не поради желание да помогне на Хилари Клинтън, както твърдят привържениците на Сандърс.

Истината е, че един от сътрудниците в неговия щаб се е опитал да извади от системата информация за тези избиратели, които вече са изразили подкрепа към Клинтън.

Политтехнолозите на Сандърс изглежда са имали намерение да засилят целенасочено агитацията към тази група, за да привлекат част от нея на своя страна. Става дума за грубо нарушение във вътрешнопартийните „джентълменски споразумения". /БЛИЦ

Станете почитател на Класа