Петков се подигра със съдия Нели Куцкова

„Аз честно казано не разбирам защо трябва да драматизираме факта, че г-жа Куцкова не е голям началник в съдебната система. Аз да ви кажа честно съм кораво лапе, преживявам го стоически". Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков след въпрос на „Флагман" какво мисли за поредното решение на Висшия съдебен съвет да не избере Нели Куцкова за шеф на Софийския апелативен съд.

Групата на АБВ днес имаше среща с предложената за министър на правосъдието Екатерина Захариева. От партията на Георги Първанов обявиха, че са останали доволни от разговора с нея и единно ще я подкрепят на утрешното гласуване в Народното събрание.

На въпрос дали АБВ ще се включи в преговорите за новото коалиционно споразумение, Румен Петков отговори, че то било „между другарите от ГЕРБ и другарите реформатори". „Да си гледат споразумението, да си го пишат, да си го пренаписват. Ние следим без особен интерес и ентусиазъм този процес на замеряне с текстове", заяде се зам.-председателят на АБВ. Припомняме, че участието на АБВ във властта е скрепено с отделно коалиционно споразумение с ГЕРБ, в което другите формации от мнозинството не са включени.

Станете почитател на Класа