Готвят Екатерина Захариева за правосъден министър

Новият министър на правосъдието, който се ще наследи Христо Иванов, най-вероятно ще бъде Екатерина Захариева – министър в двете служебни правителства на президента Росен Плевнелиев и началник на неговия кабинет, съобщи БНР.
Преди да оглави кабинета на президента, тя беше главен секретар на президентството. Преди избирането на Плевнелиев беше в екипа му в регионалното министерство като заместник-министър. Досега тя е била вицепремиер в двете служебни правителства, които президентът Росен Плевнелиев сформира, като в първото заемаше длъжността министър на регионалното развитиие, а във второто, съвместно с тази длъжност беше и министър на инвестиционното проектиране.
Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов коментира пред бТВ, че Екатерина Захариева е подходящо предложение за правосъден министър. С него ще се направят опити да се регулират конкуриращите се групи в управлението и да се даде сигнал навън, че промените в Конституцията не са само с комбинативна цел, а в България нещо се прави.

 

Станете почитател на Класа