Ангел Найденов: Русия да направи сухопътна операция срещу "Ислямска държава"

Темата с оставката на Николай Ненчев е актуална и тя е на дневен ред. Нищо не се е променило. Това заяви пред bTV депутатът от БСП Ангел Найденов. "Пребиваването на г-н Ненчев в Министерството на отбраната може да се определи с една дума и тя е провал", добави социалистът.В предаването взе участие и депутатът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. "Авиацията ни е в окаяно състояние. Проблеми в отбраната има, но това са проблеми, които са натрупвани през последните 25 години", каза още той.

"В Сирия има война. Не е изключено да има подобни случаи, в които самолетите на една страна влизат във въздушното пространство на друга. Това е нарушение, но тук трябва да се намесят дипломатическите отношения между държавите", каза Ангел Найденов на въпрос за ситуацията в Сирия и въздушните атаки на Русия.

"След повече от година удари по "Ислямска държава" вместо тя да намалява своето влияние, тази организация завладя 2/3 от територията на Сирия", допълни социалистът.

"Путин е в голямата политика. Войната ще продължи още много дълго време. И тогава няма да дойдат тези 1 млн. бежанци, за които се говори, а няколко десетки. Затова Европа трябва да си отговори искаме ли да приключи тази война", коментира от своя страна Красимир Каракачанов.

"Ако няма сухопътна операция, проблемът с "Ислямска държава" няма да бъде премахнат. Въпросът е до колко Русия е готова с тази коалиция, с която да атакува терористичната организация", заключи Ангел Найденов.

Станете почитател на Класа