Кадиев: Трябва преференциална кампания, за да има промяна в БСП

"Трябваше водачите на листи да бъдат местни хора, а националните фигури да бъдат на 2-ри и 3-ти места, те също са избираеми. Всеки трябва да се доказва постоянно, няма абонирани за първото място в листите.
Закостенели и нуждаещи се от промяна са и местните струкури." Това коментира в "Преди всички" Георги Кадиев - бивш депутат от Коалиция за България.

"На европиейските избори 28 процента гласуваха преференциално, а в София бяха 36 процента", припомни Кадиев.

"Това дава надежда, че нещо може да се промени с преференционалното гласуване. Аз разчитам на кандидатите да правят преференциална кампания. В листите е пълно с млади хора, те трябва да правят преференциална кампания. За да има промяна. След като не сме сменили хората, значи не си признаваме грешките. Трябва да гледаме напред тогава", категоричен е той.

За казуса КТБ Кадиев каза: "БНБ разби имиджа си на банка на 130 години на пух и прах в рамките на 5 дни.
Първо трябваше вече да са попитани минонитарните акционери, да се види те дали имат интерес, втората стъпка е държавата да се опита да я оздрави, без минонитарните предложения и третата - последна стъка - е фалит. Защото заедно с фалит на банката ще се предизвика фалит и на огромно количество бизнес и на работни места", на мнение е Кадиев.

Станете почитател на Класа